Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

HP väcker kraften med Star Wars-PC

HP:s nya bärbara i Special Edition flörtar med fansen.

Av / 2015-10-09 - 15:22
HP väcker kraften med Star Wars-PC

Star Wars-hajpen är så stor att alla tycks vilja vara med. I väntan på världspremiären av ”The Force Awakens” 16 december kan Star Wars fansen lägga beslag på en speciell Star Wars-dator från HP.

Kraft från den mörka sidan
Den bärbara PC:n är ett resultat av ett samarbete mellan HP och Disney och Lucasfilm. Designen är inspirerad av Imperiet och det ser ut som om datorn är lite kantstött efter strider. ”Galactic Empire” står det i det unika Star Wars Aurebesh-typsnittet på gångjärnen. Tangentbordet pryds av ikoniska stormtroopers. På styrplattan är X-Wing Star Fighter Guidance System ingraverat och designen fulländas av en röd bakgrundsbelysning.

HP_StarWars_rear
Det ser ut som om datorn är sliten efter hårda strider. Foto: HP

Star Wars Special Edition-datorn har upp till 7 timmars batteritid och den 15,6 tum stora skärmen är pekkänslig och har full-HD-upplösning. Man kan välja mellan sjätte generationens Intel Core i5- och i7-processor. Det går att få upp till 2 TB hårddisk och upp till 12 GB RAM. Grafikkortet är antingen Intel HD Graphics 520 eller NVIDIA GeForce 940M.

HP_StarWars_trackpad
Styrplattan har X-Wing Star Fighter Guidance System. Foto: HP

I pressmeddelandet står det att datorn har ett inbyggt drivverk så att man kan titta på alla Star Wars-filmer, men det framgår inte om det är ett DVD- eller Blu-ray-drivverk.

Ljudet kommer från B&O Play som utlovar ”stora ljudupplevelser när man tittar på film eller lyssnar på musik.”

Ett skyddande skal i Star Wars Special Edition-utförande går att köpa till.

HP_StarWars_cover
Väskan är extrautrustning. Foto HP

Programvara och effekter
Datorn kör Windows 10 och är förprogrammerad med Star Wars-effekter. I Star Wars Command Center går det att leta runt bland teman och bildgallerier. Bland annat ingår fler än 1 000 bilder från Star Wars 40-åriga historia: behind-the-scenes-bilder, storyboards, konst, klassiska fotografier, kuliss- och kostymdesign och ljudklipp.

Alla vanliga Windows-ljud går naturligtvis att byta ut mot Star Wars-effekter. Det finns åtta kategorier med ikoniska ljudspår, inklusive R2-D2 och ljussablar. Som bakgrundsbild finns stillbilder från filmerna

HP_StarWars_front
Foto HP

Ingen tvekan om att detta är en PC för Star Wars-fans. Vi undrar bara hur många av effekterna som inbitna Star Wars-fans inte redan har laddat ner och fixat på egen hand. Å andra sidan, vem vill inte ha en dator som har Papperskorgen-ikonen utbytt mot Dödsstjärnan?

Tillgänglighet
Star Wars Special Edition Notebook släpps i oktober och de svenska priserna börjar på 8 000 kronor.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Rulla till toppen