Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Fler tangenter till spelarna

Nu säger det klick för Logitech. I både nya och gamla modeller.

Av / 2018-06-15 - 09:03
Fler tangenter till spelarna

Logitechs gaming-division, Logitech G, har lanserat ett nytt tangentbord och en ny sorts tangenter.

Det här är lite nördigt, men …

Om du är en gamer är det självklart nödvändigt att ha ett tangentbord som är speciellt gjort för spel. Men det räcker inte med det. Är du en riktig specialist så måste tangenterna reagera på exakt det sätt som passar spelen du föredrar. Skulle bara fattas annat. Du dricker väl inte rödvin till fisk, heller?

Vi börjar med tangentbordet: Logitech G512 är ett mekaniskt tangentbord som bygger på G513. Och den finns i tre smaker – eller rättare sagt: kontaktvarianter. Dessutom finns RGB-belysning i fyra oberoende ljuszoner, som var och en kan programmeras med 16,8 miljoner olika färger. G512 har precis som G513 Carbon-utförande (grafitgrått).

Läs också: Test av Logitech G513

När det gäller tangenter är nyheten så kallade GX Blue-kontakter. Från början kan man välja kontakter som heter ”Tactile” och ”Linear”. Skillnaden är att ”Tactile -kontakten känner ett motstånd när man når kontaktpunkten. Den nya GX Blue-kontakten ger också ifrån sig ett klickljud när den aktiveras. Tänk det gamla IBM-serie M-tangentbordet från 1990-talet, så är du i närheten.

Pris och tillgänglighet

Logitech G512 går att köpa från och med juni och kostar 1 400 kronor. Den uppdaterade versionen av Logitech G513 med GX Blue-tangenter släpps samtidigt och kostar 1 700 kronor.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen