Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Android Wear snart till iPhone

Google vill ge sig in på Apples territorium genom att göra Android Wear kompatibelt med iOS.

Av / 2015-04-13 - 10:37
Android Wear snart till iPhone

Just nu är det krig mellan de två teknikjättarna Apple och Google. Apple har släppt Apple Watch, som sedan ett par dagar går att beställa från Apple Store, och Google har en egen plattform till smartklockor, Android Wear, som bara fungerar tillsammans med Android-mobiler.

Nu tänker däremot Google ändra taktik och ta upp kampen på motståndarens planhalva. De håller nämligen på att göra Android Wear kompatibelt med iOS – och därmed med iPhone. Det rapporterar The Verge.

verge-2015-04-09_12-47-36.0
Smartklocka med Android Wear, som tar emot notiser från Apples Facetime. (Foto: The Verge)

Den nya, iOS-kompatibla versionen av Android Wear kan släppas redan om ett par veckor, hävdar det amerikanska internetmediet och berättar att Android Wear till iOS kommer att klara de flesta funktioner som även stöds av deras egen Android-plattform till smartmobiler. Till exempel notiser från Google Now och andra appar samt möjligheten att svara på mail från Gmail direkt på klockan.

Det finns dock en liten hake. Android Wear kan inte fungera med iPhone utan en självständig app i Apple-mobilen och frågan är om Apple kommer att godkänna en sådan app i App Store.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen