annons
annons

Nyheter

1 miljon beställde Apple Watch första dagen

Det har redan beställts fler exemplar av Apple Watch än det såldes smartklockor med Android Wear under hela 2014!

I fredags öppnade Apple slussarna för förhandsbokning av Apple Watch, som släpps till kunderna 24:e april – alltså om mindre än två veckor. Här på Ljud & Bild har vi redan beställt ett exemplar i tyska Apple Store eftersom ingen vet när klockan släpps i de skandinaviska länderna.

s42sg-sbbk-sel_GEO_EMEA_LANG_DE
62 % av alla Apple Watch-kunder beställde den svarta Sport-versionen i fredags.

Analysinstitutet Slice Intelligence beräknar att Apple tog emot ungefär 957 000 beställningar bara under den första dagen. 62 % av kunderna beställde den billigaste Apple Watch Sport-modellen (med svart armband), medan den populäraste versionen i den vanliga Watch-serien är modellen med det så kallade Milanese Loop-armbandet – för övrigt just den version vi har beställt.

w42ss-ml-sel_GEO_EMEA_LANG_DE
Populäraste modellen i den vanliga Apple Watch-serien är den här – som dessutom är just den som vi har beställt här på Ljud & Bild. För den nätta summan av 799 euro. Leveranstid: mellan 4 och 6 veckor.

En intressant jämförelse är att samtliga tillverkare av smartklockor som kör Googles Android Wear (inklusive Samsung, Sony och LG) bara sålde sammanlagt 720 000 exemplar under hela förra året. Allt enligt analysinstitutet Canalys.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-