annons
annons

Nyheter

Pro-ject piffar upp sina skivspelare

Den prisvärda testvinnaren Debut Carbon kommer i en ny version och den nyare Xtension 9 äntligen i en efterlängtad entusiastversion.

Pro-ject har skivspelare i alla prisklassen. Nya Xtension 9 (översta bilden) är långtifrån dyrast, trots att den kostar nästan 20 000 kronor. Vi såg den på High-End-mässan i München och den kommer till butikerna i februari.

Xtension har ett massivt chassi av högglanslackat olivträ eller mahogny, eller svart lack och är utrustad med en 9-tums Evolution-tonarm och inbyggd Speed Box-strömförsörjning, med helgjuten skivtallrik av aluminium och rejäla fötter.

xtension9_3

Testvinnaren Debut Carbon kommer också i en ny version som heter DC och säljs från och med nyår med uppgraderad DC-motor. Den nya versionen sägs vara mer stabil och ha en ljudbild med bättre lugn och finns i tre varianter. Grundversionen Debut Carbon DC med Ortofon OMO10-pickup kostar ungefär 4 000 kr.

Klar att börja snurra direkt ur kartongen är en version som heter Debut Carbon DC 2M Red, med en ännu bättre Ortofon-pickup för en femhundring mer. Nästa steg är Debut Carbon DC Esprit för en femhundring till, med samma pickup men med löstagbar signalkabel och akryltallrik (bilden nedan).

Debut-Carbon-DC

1xpression Carbon Classic är en finare version av 1xpression Carbon och säljs med en 8,6-tums Ebolution-tonarm, en silverfärgad version av Ortofon 2M-pickupen och ett urförande i olivträ, mahogny, vitt eller svart. Priset blir cirka 8 000 kronor.

1xpressioncarbonclassic

Läs vårt test av Pro-ject Debut Carbon Esprit här.

Ljudtema.se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-