annons
annons

Nyheter

Pioneer tillbaka med TV

Pioneers TV-apparater har lyst med sin frånvaro i flera år. Nu är de tillbaka med tre nya LCD-modeller.

Japanska märket Pioneer betraktades i många år som herre på TV-täppan. Plasmaskärmarna i Kuro-serien ansågs vara de bästa som gick att köpa för pengar och stora favoriter bland kräsna bildentusiaster. Pioneer satte betydelsen av svärta på dagordningen och var en ivrig förkämpe för plasmateknikens överlägsenhet jämfört med den tidens LCD-skärmar.

pioneer-kuro_400x267
Pioneer PDP-5090 Kuro, en TV med överlägsen bildkvalitet som många har försökt kopiera men som få har lyckats med.

Trots att TV-apparaterna var omåttligt populära här hemma lyckades Pioneer aldrig få TV-tillverkningen att bli lönsam på global basis. 2009 upphörde tillverkningen, men delar av avdelningen (med teknisk know-how) överfördes till konkurrenten Panasonic (som nyligen också kände sig tvungen att stoppa produktionen för gott).

L55S3D13N_1

Byggs på licens
Nu reser sig det gamla TV-märket Pioneer ur askan, fast den här gången inte direkt från Japan. Det är den engelska varuhusjätten Doxons (som bland annat äger Elgiganten) som har köpt rättigheterna till att sätta Pioneer-märket på TV-apparater.

Modellerna som släpps på den svenska marknaden är LCD-skärmar med LED-kantljus och finns i 40, 46 och 55 tum. De har smartfunktioner med bland annat Netflix, 3 HDMI-ingångar samt 3D med 2 par aktiva glasögon.

Nu återstår det att se om TV-apparaterna lever upp till sitt namn!

Priser
L40S3D13N (40-tum): 7 000 kr
L46S3D13N (46 tum): 9 000 kr
L55S3D13N (55 tum): 12 000 kr

Elgiganten.se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-