Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Pioneer lovar överlägset ljud

Med nya hörlurar som både sitter i och utanpå öronen.

Av / 2014-04-11 - 20:24
Pioneer lovar överlägset ljud

Pioneer lanserar fyra hörlurar för klubbdansare: två med kåpor och två som stoppas in i örat.

Pioneer_klokker
Pioneer SE-MX9 och MX7

Flaggskeppet heter SE-MX9 och ska ge ett optimalt klubbljud, tack vare två 50 mm-element. Tekniken har ärvts från de klassiska DJ-lurarna HDJ-2000, som många diskjockyer över hela världen använder.

SE-MX9 har en 1,2 meters trasselfri och löstagbar kabel med fjärrkontroll och mikrofon. Kåporna är gjorda av aluminium och finns i färgerna Bright Silver, Indigo Black och Bright Copper.

SE-MX7
SE-MX7 har två element i varje öronkåpa – en 40-mm mellanregister/bas och en diskant. Allt för att återge klubbkänslan så bra som möjligt. Funktionen Advanced Bass Level Control gör dessutom att basen kan justeras oberoende av resten. Precis som MX9 har MX7 mikrofon och fjärr på kabeln.

MX7 finns i vitt, svart, blått och orange.

Pioneer_propper
Pioneer SE-CX9 och CX8

Öronsnäckor
Öronsnäckorna SE-CX9 och SE-CX8 är gjorda för att ge samma ljudtryck som på diskotek. Baselementen är monterade längst bak i snäckorna och Pioneer utlovar ett enastående bastryck.

SE-CX9 skiljer sig från SE-CX8 genom att den har en tvåvägs balanserad armaturkonstruktion. Till skillnad från ett vanligt membran används en rörlig, magnetisk armatur som är formad så att den kan röra sig inom magnetfältet, vilket potentiellt kan ge ett renare ljud.

Båda öronsnäckorna har mikrofon och fjärr på kabeln. Det ingår gummiproppar i olika storlekar och ett fodral att förvara dem i.

SE-CX8 finns i Bright Silver, Indigo Black och Bright Copper. SE-CX9 har aluminiumskal i mörkt silver med röda detaljer.

Priser:
SE-MX9: 3 000 kr
SE-MX7: 2 000 kr
SE-CX9: 3 000 kr
SE-CX8: 2 000 kr

Pioneer.se

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

Brusreducerande proppar från OnePlus

Prisvärda proppar från Redmi

Hörlurar läser dina tankar

Trådlösa öronproppar till jul: De 10 bästa köpen

0
Rulla till toppen