annons
annons

UPPDATERAD:

Pioneer lägger ned tillverkningen av plasmaskärmar

De flesta, inklusive vi, har hyllat dem som de bästa plasmaskärmarna på marknaden men nu lägger Pioneer ned tillverkningen av egna paneler.


Detta väntas bli bekräftat av Pioneers högsta chef under fredagen.
Den japanska finanstidningen Nikkei rapporterar att Pioneer är i slutfasen av sin planering att helt sluta producera egna plasmapaneler. Ema Suzuki, en taleskvinna för Pioneer, säger att segmentet har vuxit för dåligt och att företaget ser över sina möjligheter till förändring.

Trogna följeslagare kan dock delvis andas ut – det är bara paneltillverkningen som ska läggas ned. Paneler kommer köpas in från andra företag (Det spekuleras bland annat om Panasonic) och sedan finjusteras och sättas ihop av Pioneer med deras egen bildbehandling och menysystem – ett vanligare förförande än man kan tro i teknikvärlden.

Förutom förändringarna inom plasmasegmentet ska även de första LCD-modellerna från Pioneer dyka upp redan i höst i samarbete med Sharp.
 
Uppdatering:
Det är nu officiellt bekräftat att all egentillverkning av paneler kommer att upphöra hos Pioneer. Det lutar även åt att det blir Panasonic som i slutändan kommer få leverera nästa generations paneler och det är vi inte allt för tveksamma till. Vi har tidigare gett väl så goda betyg till Panasonics modeller som inte har legat långt efter Pioneer i klass men avgjort lägre i pris. Vårt senaste test av en Panasonicplasma gav full pott i slutbetyg och går att läsa här.
 
www.pioneer.se
www.sharp.se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-