Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Pioneer-bilstereo får Apple CarPlay

Uppdatering till flera bilstereomodeller kommer i sommar.

Av / 2014-04-22 - 18:08
Pioneer-bilstereo får Apple CarPlay

Nej, du behöver inte köpa någon ny, snofsig bil för att få CarPlay. Pioneer är ett av de första bilstereomärkena som integrerar Apple CarPlay direkt i sina huvudenheter.

CarPlay är ett system som integrerar användarens iPhone och dess funktioner med bilens instrumentpanel. Eller bilstereons huvudenhet – under förutsättning att den har en touch-panel och går att uppgradera med Apple-funktionen.

Pioneers bilstereo-enheter med stora pekskärmar ger bra förutsättningar för CarPlay, som dessutom har inbyggd Siri-röststyrning. Siri kan ringa och ta emot telefonsamtal, skicka SMS, använda Apple Maps för navigering och lyssna på musik, poddsändningar och iTunes radio.

Ännu så länge har inte Siri lärt sig prata svenska, så i praktiken är inte CarPlay användbart på våra breddgrader ännu. Men vi vet att Apple sökte folk för att göra de översättningar som behövs för att göra Siri svenskspråkig. Så vem vet, kanske vi har en svensk Siri i bilen lagom till iOS släpps i höst?

Följande Pioneer-modeller får CarPlay-uppdatering:
VIC-F60DAB
AVIC-F960DAB
AVIC-F960BT
AVIC-F860BT
AVH-X8600BT

Pioneer.eu/carplay

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen