Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Påkostad navigering från Pioneer

Av / 2011-06-21 - 13:50
Påkostad navigering från Pioneer

Pioneer lanserar två nya lyxnavigatorer med multimedia. Toppmodellen heter AVIC-F30BT och har avancerad navigation med röststyrning så att man bara behöver säga adressen som man vill åka till. Inbyggt är också en TMC-mottagare som tar emot information om aktuellt trafikläge. Om det finns köer eller vägarbeten räknar navigatorn ut en alternativ färdplan för att komma fram fortare. Mottagaren stöder också den svenskfinska trafikinformationskanalen Mediamobile Nordic, och har en funktion som till och med gör att man kan planera sin färd hemifrån med hjälp av Google Maps.

Den som vill veta hur mycket bensin som går åt för att köra mer ekonomiskt, uppskattar nog funktionen Eco Drive. Den beräknar genomsnittlig förbrukning efter vägtyp, pauser, acceleration och tomgångskörning.

AVIC-F30BT har en 7-tums pekskärm som även styr musik och video. De flesta video- och musikformat stöds: DVD, CD, USB-minne och högupplösta SD-kort. Om du har en Volkswagen eller Ford så kan du dessutom visa bilens klimatkontroller på skärmen.

Den billigare modellen AVIC-F930BT har samma funktioner som toppmodellen bortsett från röststyrning.

pioneer.se

AVIC-F30BT: 15 000 kr
AVIC-F930BT: 12 000 kr

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen