annons
annons

Spegelreflex:

Olympus E-420 och 25mm i vår

Olympus nya E-420 kan mycket väl vara den perfekta resekameran. Speciellt med det nya 25 mm objektivet som bara är 23,5 mm djupt.


Detta är den tredje modellen i Olympus 400-serie. På det hela taget är det inte så många nyheter jämfört med E-400 och E-410, men nya E-420 har fått kontrastbaserad autofokus för sökarbildens live view. Då kan man se motivet på den nya 2,7-tumsskärmen medan kameran fokuserar för att motivet ska bli skarpt. Precis som på en kompaktkamera.

Nu får man också ansiktsbaserad autofokus och exponering på E-420. Kameran stöder även trådlös styrning av Olympus FL-36R och FL-50R blixtar. Men även Metz AF48 och AF58 Digital.
Samtidigt med kameran släpps också ett mycket resevänligt objektiv, Olympus Zuiko Digital 25mm f2,8 som väger 95 gram och endast är 23,5 mm tjockt. Ett förträffligt kompaktobjektiv när man vill ha en spegelreflex med sig men ändå resa kompakt. Tillsammans med E-420 får man en 475 gram lätt och mycket kompakt kombination som går ner i en rymlig jackficka.

Objektivet ger 50mm brännvidd på Olympus, Leicas och Panasonics FourThirds-kameror och definieras därmed som ett normalobjektiv. Ett objektiv som tar ett utsnitt av ögats normalperspektiv utan att flytta motivet närmare som ett 100mm tele hade gjort, eller flytta bort motivet i sökaren för att ge bredare bildvinkel som ett 12mm hade gjort.
Kameran kommer i butik i mars/april.

Olympus Sverige

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-