Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

OLED-TV från Panasonic

Panasonics nästa toppmodell blir antagligen en TV med OLED-teknik.

Av / 2015-02-26 - 16:19
OLED-TV från Panasonic

På sin årliga minimässa Panasonic Convention, som gick av stapeln i Frankfurt i början av veckan, visade den japanska tillverkaren upp sitt nya TV-sortiment för 2015. En övervägande del utgjordes av LED-LCD-skärmar med 4K-upplösning (3840 x 2160).

Någon direkt efterträdare till dagens toppmodell, den kritikerrosade AX900-serien, lanserades däremot inte. Däremot hade Panasonic en ny 65-tums OLED med 4K-upplösning- Bildkvaliteten var verkligen i en klass för sig, med fascinerande naturtrogna färger och stark kontrast.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dagsläget är TV:n bara en prototyp, men representanterna i Panasonic-montern verkade vara tämligen överens om att den också skulle lanseras i färdig version – kanske redan i höst. Det är med andra ord lockande att spekulera i om detta är Panasonics nästa toppmodell, och en direkt efterträdare till referensmodeller som AX900 (Direct LED) och ZT60 (plasma).

I dagsläget är det osäkert om Panasonic har tillverkat OLED-bildpanelen själva eller om de har lånat teknik från LG Display, vilket de gör till många av sina LED-skärmar. Under alla omständigheter skulle en TV som kombinerar OLED-teknik med Panasonics avancerade bildbehandling och kalibreringsmöjligheter utan tvekan ha en potential att bli den nya TV-herren på täppan.

Inte förrän i höst – tidigast
Om Panasonic-prototypen skulle bli verklighet kommer den knappast att lanseras förrän på höstens IFA-mässa i Berlin. Det är också för tidigt att säga något om vad den i så fall skulle kosta. Under tiden ser vi fram emot att få titta närmare på deras mer ordinära, billigare TV-apparater med LED-LCD-teknik.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen