annons
annons

Photokina 2014

Nya Lumix GM5 har inbyggd sökare

Panasonics pyttelilla systemkamera har äntligen fått sökare och blixtsko.

Lumix GM1 är en av de minsta små systemkamerorna vi har testat. Nu ersätts den av Lumix GM5 som alltjämt har 16 Mp-bildsensor men elektronisk sökare. Det gör den lilla kameran ännu mer användbar. Den är tillräckligt liten för att alltid hänga med i väskan och man kan välja om man vill använda skärmen eller sökaren när bilderna ska tas.

GM5-rear

Sökaren har måttlig upplösning på 1,2 Mp (de flesta har mer än 2 Mp) men det är definitivt bättre än ingen sökare alls. Den inbyggda blixten har försvunnit och ersatts av en blixtsko samt en tillhörande löstagbar blixt.

Kameran har naturligtvis wifi, 1080 HD-video och pekskärm – och precis som bilden visar finns den inte bara i svart. GM5 släpps i oktober och kostar 9 000 kronor.

På samma gång släpper Panasonic två nya, små objektiv som passar kameran utmärkt.

Lumix G Vario 35-100m f4.0-5.6 ASPH./MEGA O.I.S. (motsv. 70-200mm) är en praktisk, liten och lätt telezoom i metall som bör passa lika bra till porträtt actionfoto.

Det andra objektivet är Lumix G Vario 14mm f2.5 II ASPH (motsv. 28mm), en pytteliten vidvinkel som passar till allt från landskap och resa till arkitektur och interiörbilder.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-