Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nya hemmabioreceivrar från Denon

Denon utlovar bättre musik- och filmupplevelser med sitt nya sortiment hemmabioreceivrar. Som bland annat har inbyggt Spotify.

Av / 2012-05-10 - 14:42
Nya hemmabioreceivrar från Denon

Nu släpper Denon sina nya hemmabioförstärkare. De börjar med receivrarna i den billigare änden, de mer exklusiva modellerna kommer i höst.

AVR-2311 blir den billigaste modellen med Spotify inbyggt (släpps som gratisuppdatering i juli). Receivern kan också strömma både internetradio och musiksamlingen som ligger lagrad lokalt på en hårddisk eller dator i nätverket. Både FLAC- och WAV-filer stöds, för den som vill ha bättre ljud än MP3 och WMA. Ännu roligare är AirPlay, som strömmar musiken trådlöst från en iPhone eller iPad eller dator med iTunes.

AVR-2311 klarar 4K-videoupplösning, som spås bli morgondagens HD-format och har fyra gånger fler pixlar än vanlig full-HD. Den kan också skala upp vanlig 1080p till 4K.

Hela härligheten kan skötas från Denons Remote-app för iOS eller Android (Android-appen släpps i juli, till dess finns det en inofficiell som fungerar riktigt bra). Förstärkaren lämnar 7 x 90 watt.

AVR-1713 är en 5-kanalig receiver som lämnar 5 x 75 watt. Den kan allt som storebror AVR-2311 kan, bortsett från Spotify och 4K-uppskalning. Detta är den minsta modellen med Audyssey-rumskorrektion.

AVR-1513 är grundmodellen som säljarna vill sälja upp från. Den har ingen nätverksfunktion eller rumskorrektion med lämnar 5 x 75 watt. Den stöder allt in om HD och 3D, precis som sig bör.

 

Priser:

AVR-2113: 5 500 kr

AVR-1713: 4 500 kr

AVR-1513: 3 000 kr

 

hifiklubben.se

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Rulla till toppen