annons
annons

Foto

Ny Ricoh med CMOS-sensor och 9 Mp

Här är Ricohs nya CX1, en liten och nätt kompaktkamera som kan mer än de flesta.


Kameran är utrustad med en ny CMOS-bildsensor som har 9 megapixlar och bildstabilisator, som Ricoh hävdar har ett dynamiskt omfång på hela 12 exponeringssteg, vilket är mer än vad många spegelreflexer har. Om det stämmer är det inget annat än uppseendeväckande.  

CX1 har en ny Smooth Image Engine IV-bildprocessor, som klarar 120 bilder/s med VGA-upplösning. Den kan också ta upp till sju bilder i snabb följd med olika fokusdjup, så att man kan välja den bild som har skarpt fokus på rätt ställe efteråt. Kameran klarar korta bildserier med 4 bilder per sekund i full upplösning.

Det går också att skapa HDR-bilder i kameran, vilket betyder att man tar bilder med olika exponeringsvärden, från ljust till mörkt, och sedan lägger ihop allt till en enda bild. Effektfullt, och ibland riktigt praktiskt.

Bildprocessorn kan mäta vitpunkter på flera ställen i motivet och korrigera för olika vitbalansvärden i förgrunden, bakgrunden och i olika föremål. I stället för i hela motivet på en gång, som är det vanliga.

Ricoh CX1 har en 3-tumsskärm med hög upplösning (920 000 punkter), 7x zoom från 28 till 200 mm och största bländare F3,3–5,2. Kameran finns i svart och blekt rosa och förväntas dyka upp i butikerna någon gång i mars. Räkna med test strax efter det.

www.carllamm.se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-