Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nu kommer Lollipop till HTC One M8

Android 5.0 Lollipop är den senaste uppdateringen till Googles operativsystem och nu har HTC i Norden börjar rulla ut uppdateringen till flaggskeppet HTC One M8.

Av / 2015-01-29 - 12:25
Nu kommer Lollipop till HTC One M8

Med Lollipop-uppdateringen får du bland annat en ny och genomarbetad design, bättre batteritid och ett förbättrat notissystem. Och som vanligt har HTC integrerat deras egen Sense-upplevelse i operativsystemet.

Enligt Peter Frølund, chef för HTC i Norden och Storbritannien, säger att det har varit ett rent nöje för HTC:s designteam att bygga om Sense 6-gränssnittet så att det passar Googles nya utseende, Material Design.

”Sedan 2009 har vi arbetat med att göra användarupplevelsen mer intuitiv genom att integrera Sense i Androids kärnmotor. Android Lollipop följer principerna kring den rådande flat-design-trenden, och går helt i linje med de tankar designteamet har för HTC Sense.”

I uppdateringen har HTC fokuserat på att hitta rätt balans mellan Googles Material Design och HTC Sense. Och det går inte att ta miste på att de är nöjda över resultatet:

”När vi väljer att integrera Sense är den främsta anledningen att vi vill skräddarsy smartphone-upplevelsen vi ger till användarna. Samtidigt är Android Lollipop den mest genomarbetade uppdateringen till Android jag någonsin sett. Vi har balanserat mellan att behålla en minimalistisk design och samtidigt optimera användarupplevelsen. Det tycker jag att vi lyckats med, och genom integrationen av HTC Sense i Android Lollipop ger vi HTC-användarna den snyggaste och mest intuitiva Android-upplevelsen på marknaden.”

Om du vill uppdatera din HTC One M8 väljer du ”Inställningar”, ”Om telefonen” och sedan ”Software-uppdateringar”. HTC rekommenderar att du gör uppdateringen när telefonen är ansluten till ett wifi-nätverk.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

Polestarmobilen på gång

Budgetmobil från Nothing

Apple tillåter webappar trots allt

Nya funktioner för Pixel-enheter

Sagan om ringen?

OnePlus Watch 2 presenterad i Barcelona

0
Rulla till toppen