annons
annons

Högtalare

Ny högtalarserie från Rega

Här är de nya modellerna i Regas färska RS-serie.


Serien innehåller flera modeller, allt från en kompakt tvåvägsmodell till en 99 cm hög trevägshögtalare, samt en tvåvägs centerhögtalare som kallas Vox och som bara är 32 cm smal. Minst i serien är den 32 cm höga RS1 och den minsta golvmodellen heter RS3.
De större RS5 och RS7 har precis som RS3 ett baselement på sidan av kabinettet. I RS3:s fall handlar det om en 5-tummare, medan de två storebröderna har 7-tumselement.
Fördelen med sidomonterade baselement är att högtalarna blir lättare att integrera i rummet eftersom de inte är lika känsliga för placering i förhållande till väggar och möbler.
Den största modellen RS7 är ingen basreflexkonstruktion, som de övriga i serien, utan har en transmissionslinje där basen leds längs en lång kanal – allt för att ge en djupare basrespons.
Baselementen i de golvstående RS-modellerna är inte inkopplade till något delningsfilter. I stället har de en åttalagers talspole som bidrar till att högtalarsystemet bland annat blir mer effektivt.

Rega RS5
 
Även diskantelementen är nya. Regas ZRR-teknik (Zero Rear Reflection) eliminerar oönskade reflektioner från membranets baksida genom att polstycket har ett hål med stor diameter.

Längre fram kompletteras serien av en ännu större golvmodell som heter RS9.

Några svenska priser känner vi inte till, men i England kostar minstingen RS1 400 pund och de större RS7 1 500 pund. Alltså ungefär 5 000 respektive 17 000 kronor.

www.digitalbild.se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-