annons
annons

Mediespelare

Ny Cowon-mediespelare med OLED-skärm

Visst påminner den om en iPod Touch. Men detta är S9, Cowons nya mediespelare med 3,3-tums OLED-pekskärm.


S9 är så rykande färsk att det är tveksamt om du hinner få tag i en före jul. Den tunna mediespelaren tar hand om video, musik, bilder och visar textdokument på den 3,3 tum stora skärmen. Som har 480 x 272 punkters upplösning.
Skärmen är av så kallad AMOLED-typ och använder sig av organiska lysdioder (OLED) för att kunna återge ett större färgdjup (16 miljoner färger) än en vanlig LCD-skärm.

S9 spelar de vanligaste ljudformaten, inklusive OGG Vorbis och FLAC, och man kan lyssna på musik i upp till 55 timmar på en batteriladdning. Eller titta på 11 timmars film.

Det finns en ljudingång, FM-radio och diktafonfunktion. Man kan dessutom visa bilder och video på en extern skärm med hjälp av en videokabel som är extrautrustning.

Ljudprocessorn heter BBE+ och är försedd med JetEffect 2.0, Mach3Bass, 3D Surround och MP Enhance, som alla sägs förbättra ljudet i hörlurarna på ett eller annat sätt. Det finns också en fembands equalizer för den som vill justera klangen helt själv.

Cowon S9 finns med 8 och 16 GB minne och priset är 230 respektive 280 euro. En 32 GB-version förväntas också dyka upp någon gång under nästa år.

www.cowon.com

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-