Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Ny Beolit-högtalare från B&O Play

Beolit 15 är en bärbar trådlösa högtalare med ”360 graders ljud”.

Av / 2015-02-20 - 16:51
Ny Beolit-högtalare från B&O Play

”Exklusiva material och utmärkt ljud gör Beolit ett bra val för den som har råd”, sade vi om Beolit 12 när vi testade den 2012. Nu tycker B&O att det är dags att uppgradera designhögtalaren.

126938_original

Beolit 15 ingår numera i B&O Play-sortimentet, som består av en rad moderna och ”urbana” lifestyle-produkter. Den nya modellen påminner mycket om föregångaren, med sin karaktäristiska lådform, gummerade yta (där mobilen ligger säkert) och bärrem av läder. Designen är gjord av Cecilie Manz men den ljudmässiga konstruktionen är det B&O:s akustikavdelningen som har ansvarat för.

Trådlös hifi
En rad nya ljudmässiga och tekniska förbättringar finns på plats. Beolit 15 stöder Bluetooth 4.0, med aptX-kodek som ger ett bättre ljud med nyare mobiler. Bakom det perforerade gallret sitter tre stycken 1,5-tums diskant/mellanregister samt ett 5,5-tums fullregister/baselement. Dessutom finns två passiva 4-tumselement som utökar frekvensresponsen. De passiva slavbasarna är strategiskt placerade på högtalarens sidor, för att åstadkomma en jämn spridning av ljudet åt alla håll – en princip B&O kallar true360.

De aktiva elementen driva av en 2 x 35-watts klass D-förstärkare som sägs lämna hela 2 x 120 watt. Det lär räcka både hemma och på stranden. Batterikapaciteten är också rejäl: enligt specifikationen ska det inbyggda litiumjon-batteriet hålla i upp till 24 timmar – och ta tre timmar att ladda.

126943_original

Beolit 15 är inte direkt den billigaste bärbara högtalaren, men om lillebror BeoPlay A2 är något att gå efter så kan det handla om en högtalare med höga prestanda. Vi har redan beställt ett testexemplar och hoppas snart kunna dela med oss av våra intryck!

Pris: 4 500 kronor

Färgalternativ: Champagne, blå och rosa.

Läs mer om högtalaren på B&O Plays hemsida.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Äntligen en prisvärd Roon-streamer!

En DAC i samurajernas fotspår?

Den här lilla lådan kan göra dina gamla B&O-högtalare "trådlösa"

Den ultimata förstärkaren

High-end förförstärkare med modern streaming

McIntosh uppdaterar förförstärkaren

Kompakt hi-fi i elegant design

Lenco lockar vinylälskare

Skivspelare för shejker och IT-miljardärer

Astell&Kern: Musikspelare i guld!

1 500 gäster såg hi-fi i Köpenhamn

Tidal sänker sina priser

0
Rulla till toppen