Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Ny 4K-projektor från Sony: VPL-VW300ES

Vill ge äkta 4K-upplevelser till en bredare publik.

Av / 2014-09-04 - 11:10
Ny 4K-projektor från Sony: VPL-VW300ES

4K betyder som bekant större och skarpare bilder. Och säga vad man vill om TV, men det är först när man blåser upp bilden på en filmduk som är 100 tum eller ännu mer som 4K-upplösningen verkligen kommer till sin rätt.

Det verkar Sony hålla med om nu när de introducerar sin nya 4K-projektor, VPL-VW300ES. Den nya modellen täpper till tomrummet mellan highend-4K-modellen VPL-VW500ES och billigare full-HD-projektorer som VPL-HW55ES.

VPL-VW300ES
Sony_VPL-VW300ES

I likhet med andra Sony-projektorer bygger VPL-VW300ES på Sonys SXRD-teknik som är känd för att ge en mycket bra ljusstyrka och kontrast i kombination med korrekt färgåtergivning. Den har också välbekanta finesser som Motionflow-rörelseutjämning och 4K Reality Creation som skalar upp HD-video till nästan 4K-kvalitet. VPL-VW300ES stöder också den senaste HDMI-standarden 2.0 (begränsad uppåt till YCbCr 4:2:0/8 bitar) och HDCP 2.2 så att användaren kan njuta av streamingtjänster i 4K-kvalitet. Projektorn har ett 2.06 zoomdrivet objektiv med stor lens shift och en inbyggd RF-sändare gör det enkelt att synkronisera 3D-glasögon.

Sonys nya 4K-projektor blir förmodligen en av de billigaste 4K-projektorerna. Riktpriset på 7000 euro ska göra 4K-hemmabio mer tillgängligt för fler entusiaster. Den här ser vi fram emot att testa!

VPL-VW300ES finns i svart och kommer i oktober.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen