Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nu surfar du som hemma i EU

Inga extraavgifter för roaming, men operatörerna sätter tak

Av / 2017-06-18 - 17:34
Nu surfar du som hemma i EU

Det var inte många år sedan som vi kunde läsa skräckexempel i kvällstidningarna om familjer som åkt på tiotusentals kronor i telefonräkning efter att barnen tittat på film i mobilen. Sedan dess har EU slagit näven i bordet och för varje år sänkt taket för hur mycket operatörerna kan ta. Och nu är den dagen här då de inte får ta något extra alls för samtal, sms eller mobildata i andra EU-länder. Men är det verkligen som hemma, eller har operatörerna några finstilta villkor?

Tele2 har lanserat nya abonnemang där maxtaket inom EU är 30 GB av datapaketet. Har man ett gammalt abonnemang ska kunderna få ett SMS med information om vad som gäller. Läs mer hos Tele2.

Telia har satt ett tak på 20 GB inom EU. Däremot surfar man fritt på sociala medier, precis som hemma. Läs mer hos Telia.

Telenor ger dig så mycket data som ditt abonnemang innehåller, däremot har man ett tak på 100 GB för sitt ”obegränsade” abonnemang. Läs mer hos Telenor.

Tre har inte satt något tak alls. Du får hela surfmängden som ingår i ditt abonnemang. Däremot får man inte gratis musiktjänster utomlands. Läs mer hos Tre.

Detta gäller för resande utomlands, inte om du flyttar till ett annat land.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen