Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nu kommer minidrönarna

Parrot är klara med en ny generation leksaker.

Av / 2014-08-27 - 15:12
Nu kommer minidrönarna

Parrot är färdiga med två minidrönare, som lanserades på CES-mässan i januari. De heter Rolling Spider och Jumping Sumo och kan styras med appen FreeFlight 3 från en smartmobil eller surfplatta som kör Android, iOS eller Windows Phone.

Parrot Rolling Spider är en liten och smidig drönare som kan flyga inomhus och utomhus med hög hastighet och stabilitet. Den susar genom luften, gör loopar och kan med hjälp av de löstagbara hjulen till och med köra på väggar och tak. Den väger bara 55 gram och är byggd av polyamid. Styrningen görs via Bluetooth.

En vertikal kamera (60 bilder/s) hjälper drönaren med stabiliseringen under flygningen, och ultraljud håller koll på flyghöjden upp till 4 meter över marken. På högre höjder mäter en trycksensor altituden. Kameran kan även ta stillbilder som lagras på ett inbyggd 1 GB-minne och sedan överförs till datorn via USB.

ParrotRollingSpider_BLUE_BottomView_Wheels_Sticker

Parrot Jumping Sumo är ett fordon som sänker sig, kör i sicksack och cirklar, gör 90-graders svängar och hoppar blixtsnabbt 80 cm framåt eller upp i luften. Den har naturligtvis inbyggd kamera. Två stora hjul, som kan fällas in, fixar väggreppet och kan anpassa väghållningen efter olika körstilar. De ställs i helt utfällt läge i hög hastighet och dras in i smalt läge för att förbättra manövrerbarheten eller köra genom smala passager. Jumping Sumo styrs med wifi (2,4 eller 5 GHz). Med Road Plan-funktionen kan du programmera en färdig bana vissa eller rörelser direkt i appen. När allt är inknappat visas programmeringen bland de förprogrammerade rörelserna.

ParrotJumpingSumo_BLACK_3-4_Run_Open_Sticker

Båda drönarna har ett laddbart batteri (litiumpolymer, 550 mAh) som räcker i 8 minuter med Rolling Spider och 20 minuter med Jumping Sumo.

Jumping Sumo kostar 1 700 kronor och Rolling Spider 1100. Båda finns i butik nu.

parrot.com

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen