Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nu kommer Denons nya hemmabioreceivrar

Först ut är instegsmodellerna AVR-X1100W och AVR-X2100W, båda med Wi-Fi, Bluetooth och HDMI 2.0.

Av / 2014-05-14 - 17:52
Nu kommer Denons nya hemmabioreceivrar

De båda nya, billiga receivrarna har 7 förstärkarkanaler och Audyssey-ljudbehandling. Välj om de två extra kanalerna ska användas till höjdhögtalare eller ett extra par bakhögtalare.

Denon lovar att ljudet är ”kraftfullt, kontrollerat och fullt av subtila detaljer”. Dessutom får vi fler anslutningar än vi är vana vid från Denon.

AVR-X1100W
Även den billigaste AVR-X1100W har både trådlös wifi och bluetooth. Koppla den enkelt till nätverket och få tillgång till all din musik trådlöst. Streama från Apple-enheter via AirPlay eller bläddra i hela musikbiblioteket på datorn eller en nätverkshårddisk via DLNA.

Ännu mer praktiskt är Spotify Connect, som gör att du bara kan fiska fram Spotify på mobilen eller surfplattan och sedan spela upp ljudet utan problem genom anläggningen. Internetradio finns också på plats, med tusentals radiokanaler.

Receivern sägs lämna 7 x 145 watt och styrs med fjärrkontrollen eller Denons styr-app till smartmobiler (iOS och Android).

Användarvänlighet
Denon utlovar en enklare skötsel tack vare ett helt nytt gränssnitt som ska göra det enkelt även för nybörjare att få ut det mesta ur receivrarna.

Videosignaler
Av de sammanlagt 6 HDMI-ingångarna stöder de 2 som är märkta Blu-ray och Game upplösningar ända upp till 4K Ultra HD 50/60 tack vare HDMI-version 2.0. Fullt färgdjup stöds (4:4:4) stöds också, och 3D-video har blivit en självklarhet i alla receivrar nu för tiden, även hos Denon.

AVR-X2100W
Storebror har lite högre effekt, 7 x 150 watt, och Denon hävdar att den har ett kraftigare bioljud från film och ett mer upplöst stereoljud för musik.

8 HDMI-ingångar och 2 utgångar gör att man kan ha fler källor och när det gäller 4K UHD så kan AVR-X2100 dessutom skala upp vanliga HD-signaler. Precis som lillebror klarar den 4K UHD i 50/60 Hz och så vitt vi kan se så gör den det i alla HDMI-ingångar.

Strömspararläge
Alla nya receivrar har ett så kallat ekonomiläge som gör att man kan spara ström, och du kan till och med se hur mycket ström du sparar i realtid.

Audyssey
Audyssey Dynamic Volume justerar ljudnivån i realtid för att ge en tyngre känsla på lägre volymer. Audyssey Dynamic EQ höjer bakkanalerna på låg volym för att ge en mer fängslande surroundeffekt. Audyssey MultEQ XT kalibrerar högtalarna och subbasen automatiskt efter rummets akustik.

Både AVR-X2100W och AVR-X1100W finns i svart och kommer i juni. Priserna blir 4 400 respektive 5 400 kronor

Hifiklubben.se

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

En DAC i samurajernas fotspår?

Den här lilla lådan kan göra dina gamla B&O-högtalare "trådlösa"

Den ultimata förstärkaren

High-end förförstärkare med modern streaming

McIntosh uppdaterar förförstärkaren

Kompakt hi-fi i elegant design

Lenco lockar vinylälskare

Skivspelare för shejker och IT-miljardärer

Astell&Kern: Musikspelare i guld!

1 500 gäster såg hi-fi i Köpenhamn

Tidal sänker sina priser

Trådlös skivspelare

0
Rulla till toppen