annons
annons

Nyheter

Nu kan du köpa OLED-TV från LG

LG är – tillsammans med Samsung – först med konkav OLED-TV i svenska butiker.

Efter att ha varit en dröm i flera år har det blivit en kamp på upploppet om vem som hinner först med OLED-TV. Samsung meddelade nyss att de som första tillverkare kan visa upp sin OLED-baserade, konkava TV i butikerna i oktober. Ärkerivalen LG svarar nu med att de hinner först med sina två OLED-modeller, en platt och en konkav.

Det handlar om den lätt välvda 55EA980W samt Gallery OLED 55EA880W som har dolda högtalare i en traditionell tavelram. Båda dyker upp i svenska butiker innan oktober är till ända.

lg_krum-tv

Den konkava skärmen 55EA980W har bland annat belönats med utmärkelsen Europas bästa design-TV av EISA.

”Vi är mycket glada att LG blir först med att lansera OLED-TV på den svenska marknaden, något som ligger väl i linje med vår ambition att alltid ligga i framkant när det gäller att erbjuda bästa möjliga bildkvalitet till våra konsumenter”, säger Thomas Wering, nordisk marknadschef på LG Electronics.

”Bildkvaliteten i en OLED, med extremt bra svärta och oändlig kontrast, är långt bättre än något man någonsin kunnat åstadkomma med tidigare paneltekniker. Därför ser vi detta som ett stort steg för TV-branschen och för konsumenterna – kanske det största som hänt sedan övergången till färg-TV.”

LG:s OLED-teknik bygger på ett patenterat system där de konventionella röda, gröna och blå pixlarna kompletteras av en vit. Den vita pixeln kan återge alla färgnyanser och avlastar på så sätt den blå, som annars har en betydligt kortare livslängd än den röda och den gröna. Förutom att förbättra hållbarheten får bilden en optimal färgåtergivning.

Som en tavla på väggen
LG:s Gallery OLED 55EA880W har löst problemet med ljudkvalitet i tunna skärmar på ett kreativt sätt. Själva skärmen är bara 4 mm tunn, men det ingår en ram som ser ut som en vanlig tavelram. Dold i ramen sitter ett 2.2-kanaligt ljudsystem som ger ett fylligt och kraftfullt ljud.

Eftersom 55EA880W ändå ser ut som en tavla i ram har LG givit TV:n en funktion som heter Gallery Mode, som gör att skärmen kan visa högupplösta motiv som föreställer kända konstverk av bland annat Vincent van Gogh och Paul Gauguin. Funktionen kan också användas för att visa egna fotografer som bildspel.

När och hur mycket?
Båda modellerna släpps nu i oktober. 55EA980W kostar 90 000 kr och 55EA880W något mer, 100 000 kronor jämnt.

Lg.com/se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-