Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nu finns Office till Android-mobiler

Nu går det att ladda ner Word, Excel och Powerpoint gratis till Android-telefoner.

Av / 2015-06-26 - 08:49
Nu finns Office till Android-mobiler

Microsoft Office har funnits till Android-surfplattor och alla iOS-enheter ett tag och nu är turen äntligen kommen till Android-mobiler.

”Jag är glad att kunna meddela att nya Word-, Excel- och Powerpoint-apparna för Android-telefoner nu finns tillgängliga”, skriver Kirk Koenigsbauer, vice VD för Microsoft Office, i ett blogginlägg.

Bland funktionerna finns redigering av dokument direkt i mobilen – med samma redigeringsverktyg som i PC-versionen av Office – samt möjligheten att visa PowerPoint-presentationer direkt från mobilen. Det går alltså att visa sin presentation i konferensrummet eller klassrummet – och till och med ha samma övergånger och animationer som har på datorn.

2015-Jun-16-Office-for-Android-phone-GA-Word-Screenshot

Office till Android är dessutom integrerat med flera molntjänster. Inte bara Microsofts egen OneDrive utan även Dropbox, Google Drive och Box.

WordExcel och PowerPoint för Android går att hämta gratis på Google Play. Här är en presentationsvideo med de nya apparna.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen