Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nu blir hemmet smart

Och D-Link vill göra det på ett enkelt sätt.

Av / 2014-09-09 - 17:25
Nu blir hemmet smart

D-Link utlovar intuitiv kontroll över hela hemmet. mydlink Home-systemet består av fyra anslutningsenheter som går att styra från en app på mobilen eller surfplattan.

mydlink är ett komplett ekosystem för det smarta hemmet. Alltså det uppkopplade hemmet, som ju är själva essensen av ”The Internet of Things”. Med de fyra enheterna och gratis-appen går det att övervaka, automatisera och styra hemmet både från soffan och när man är bortrest.

Den nya serien består av två videomonitorer, en rörelsesensor och en så kallad smartplugg – en smart stickkontakt som sätter på och stänger av strömmen fjärrstyrt. Nu slipper man fundera på om man stängde av kaffekokaren när man sitter på bussen, det är bara att ta en titt i mobilen – och stänga av kaffet om det visar sig att man verkligen glömde av det.

Dlink_DSP-W215
Smartpluggen DSP-W215 är en internetuppkopplad stickkontakt

Enheterna kan dessutom arbeta tillsammans, med hjälp av appen mydlink Home till Android eller iOS, och skapa ett automatiserat hem.

De flesta system för smarta hem är dyra och komplicerade att installera men D-Link lovar att deras prisvärda variant är mycket enkel att installera själv, tack vare WPA-stöd för installation med en enda knapptryckning.

Dlink_DCH-S150
Rörelsesensorn DCH-S150

Upptäck oanmälda besök
När rörelsesensorn DCH-S150 är installerad tillsammans med smartpluggen DSP-W215 som är kopplad till en lampa, kan de upptäcka om någon kommer gående och sedan tända ljuset.

I appen går det att göra egna inställningar, till exempel släcka ljuset när du lämnar huset, eller stänga av rörelsesensorn på natten om husdjur promenerar omkring i huset.

Bättre säkerhet
Övervakningskamerorna DCS-935L (HD-kamera) och DCS-5010L (panorama-kamera) går också att koppla till rörelsesensorn så att de kan varna om sensorn upptäcker aktivitet.

Dlink_DCS_935L2
HD-kameran DCS-935 passar lite mindre rum.

Dlink_DCS-5010L
DCS-5010L panorerar och vinklas automatiskt så att den kan hålla koll på större rum.

Pris och tillgänglighet
Den nya mydlink Home-serien går att köpa från och med början av oktober, med följande riktpriser:

Wi-Fi Motion Sensor (DCH-S150): 400 kr
Smart Plug (DSP-W215): 450 kr
Monitor HD (DCS-935L): 1 000 kr
Monitor 360 (DCS-5010L): 1 000 kr

Dlink_Smarthome

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

Nu ska Googles AI bli smartare - på svenska!

Hyperloop i Italien

0
Rulla till toppen