Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nokia klara med phablet, surfplatta och laptop?

Den 22 oktober är nästa Nokia World och de sprider nu själva rykten om de nya produkterna som ska lanseras

Av / 2013-10-14 - 20:59
Nokia klara med phablet, surfplatta och laptop?

Årets stora Nokia-konferens, Nokia World, kör igång den 22 oktober i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten. Nokia planerar en större produktlansering i samband med konferensen och för att skapa förväntning om de kommande produkterna har företaget nu själva släppt en bild på bloggen Conversations by Nokia. Den ger en bra idé om vad som ska komma.

nokia-world-2013

Introduktionsbilden här ovan visar en en ”phablet” (ett mellanting av en ”phone” och en ”tablet”), en surfplatta och… är det en laptop?

Nokias surfplatta, som vi redan har skrivit om, blir enligt uppgift baserad på Windows RT och kommer att heta Lumia 2520. Den kommer ha en Snapdragon 800-processor och en skärm med Full HD-upplösning. Liksom Microsofts egna Surface-platta får Lumia 2520 en så kallad kickstand så att den kan stå upprätt.

Phablet-hybriden som ska konkurrera med produkter som Sony Xperia Z Ultra och Samsung Galaxy Note 3, kommer troligen heta Nokia Lumia 1520. Den är troligen också baserad på Snapdragon 800 och kommer ha en 6-tums skärms med Full HD-upplösning.

Vi har inte sett någon bärbar dator från Nokia sedan 2009, när företaget lanserade den så kallade Booklet 3G, som var en Windows 7-baserad netbook. Vi har inte lyckats hitta något mer skvaller om en eventuell kommande laptop från Nokia. Så vi får nog vänta i spänning tills den 22 oktober.

nokia world

Ljud & Bild är en av få Skandiaviska medier på plats vid lanseringen, så häng med på sajten för ett utförligt reportage och våra första intryck av de nya Nokia-produkterna.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen