annons
annons

Mobiltelefon

Nokia 6710 och 6720 får GPS

Eftersom alla mobiler har kamera och MP3-spelare, blir nästa måste-ha-funktion GPS-navigering. Så det har Nokias nykomlingar naturligtvis.


Nokia 6710 Navigator heter toppmodellen som har Nokia Maps som visar bil- och fotgängarkartor i realtid. Skjutmodellen har allt inbyggd.
”Vi har velat göra upplevelsen så enkel och effektiv som möjligt vilket betyder att navigationslicenser är förinstallerade och färdiga att använda så fort man sätter igång Navigatorn”, säger Klas Ström, produktchef på Nokia Scandinavia.
Programvaran som ingår gör det möjligt att lägga upp resvägen hemma på datorn och sedan synkronisera över den till Nokia Maps på mobilen.
Den uppgraderade versionen av Nokia Maps kan visa högupplösta bilder från luften, landmärken i 3D för över 200 städer, terrängkartor och väderinformation, samt naturligtvis lämna trafikmeddelanden.
 
Den enklare modellen 6720 Classic har samma GPS-funktioner men har ett mer konventionellt utseende, fast fortfarande med Nokias traditionella, rundade former.

Båda mobiltelefonerna är utrustade med 5-megapixelkamera, Carl Zeiss-märkt optik och en dubbel lysdiodsblixt. De har också turbo-3G och en AV-utgång så att man kan visa bilder och video på TV:n.

Nokia 6720 Classic blir färdig för försäljning under andra kvartalet 2009 och kommer att kosta ungefär 250 euro. 6710 Navigator dyker upp under tredje kvartalet och kostar 300 euro.
 
www.nokia.se

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-