annons
annons

Foto

Nikon D3X med 24,5 Mp-sensor i fullformat

Nikon tar plats i den absoluta High End-klassen. D3X har bildsensor i fullformat och tar bildserier med 5 bilder i sekunden och 24,5 megapixlar.


Proffskameran D3X ser precis ut som föregångaren D3 med 12 megapixlar, men den nya modellen har en helt ny CMOS-sensor i fullformat (24 x 36 mm). Och 24,5 megapixlars upplösning.
I övrigt är kameran likadan, bortsett från hastigheten. I den nya modellen är bildfilerna markant större och tar mer tid att bearbeta för EXPEED-processorerna (14 bitar) så därför sjunker hastigheten från 10 till 5 bilder per sekund. Med reducerad upplösning på 10 megapixlar hinner kameran med 7 bilder per sekund.
Bildfilerna lagras i TIFF, JPEG eller Nikons råformat NEF och ljuskänsligheten sträcker sig från ISO 50 till 6400.
Resten är som på D3: en 3-tumsskärm med 920 000 bildpunkter, Live-view, stor sökare som visar 100 procent av motivet, samt Nikons beprövade Matrix 3D-ljudmätning. Active D-lighting, kontrastkontrollen som Nikon använder, har fått en extra inställning. Extra High.
Nikon D3X förväntas dyka upp i butikerna 19 december och kostar 78 000 kronor.
 
www.nikon.se
 

Från pressmeddelandet:
”På samma sätt som D3 har blivit de professionella sportfotografernas favorit, kommer den extremt höga upplösningen hos D3X att höja ambitionsnivån inom kommersiell fotografering, stock- och modefotografering. Det här är tveklöst vår kvalitetsmässigt bästa kamera hittills”, säger Lasse Petterson, produktspecialist Nikon Sverige

CMOS-sensor i FX-format med 24,5 megapixel med högt signal-till-brus-förhållande, stort dynamiskt omfång och 12-kanalers avläsning.
ISO 100–1600: utökningsbart upp till (motsvarande) ISO 6400 eller ned till (motsvarande) ISO 50.
Serietagning med 5 bps (7 bps i beskuret DX-läge)
Bildbearbetningsmotorn EXPEED med 14-bitars A/D-omvandling och 16-bitars bildbearbetning ger förstklassiga tonövergångar.
Avancerat system för motividentifiering kombinerar information från kamerans ljusmätningssystem och AF-sensorerna för att ge bilder med såväl exakt exponering som skärpa.
Multi-CAM 3500FX 51-punkters AF-system. Individuellt valbar AF-punkt, eller konfigurerbar dynamisk autofokus med 9, 21 eller 51 AF-punkter.
Bildkontroller effektiviserar bildbearbetningen i kameran genom att bildparametrarna kan anpassas innan fotograferingen. Detta ger en fullständig kontroll över skärpa, kontrast, ljusstyrka, nyans och mättnad i olika färglägen.
3-tums LCD-monitor med VGA-upplösning, 920 000 punkter och 170 grader bred betraktningsvinkel.
Livevisning med autofokus gör det möjligt att komponera bilder med hjälp av kamerans LCD-monitor. Två olika livevisningslägen: handhållen och stativ.
Två olika beskärningslägen: DX- och 5:4-format. Det beskurna DX-formatet kan väljas automatiskt när ett DX-objektiv används på kameran.
Snabb respons: ca 40 ms slutarfördröjning och 55 ms spegelblackout.
Mycket exakt och tålig slutarenhet i kompositmaterial av kevlar och kolfiber: klarar över 300 000 cykler, med en kortaste slutartid på 1/8 000 sek. och blixtsynkronisering ner till 1/250 sek.
Aktiv D-Lighting ger överlägsna bilder med hög kontrast genom att automatiskt göra en färgtonskompensation i själva fotograferingsögonblicket.
Dubbla CF-kortfack: kan konfigureras för parallell (simultan) eller seriell (efterföljande) lagring.
HDMI-utgången gör det möjligt att ansluta kameran till högupplösta videosystem.
Intuitiv ergonomi med optimerad placering av knappar ger en snabb och bekväm hantering.
Tåligt kamerahus i magnesiumlegering: byggt för att klara påfrestningarna i de allra tuffaste miljöer.
Stöd för trådlöst nätverk och Ethernet via den trådlösa sändaren WT-4 (extra tillbehör).

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-