Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Netflix visar The Interview

Se fram emot (eller?) 24 januari, då går det att se ”The Interview” på Netflix.

Av / 2015-01-21 - 11:55
Netflix visar The Interview

Samtidigt som Netflix i går presenterade sitt rekordresultat (1,5 miljarder dollar och 57,4 miljoner kunder) kom också nyheten att de släpper den kontroversiella Sony-filmen ”The Interview” den 24:e januari. Ännu så länge gäller det dock BARA Netflix-kunder i USA och Kanada.

Den simpla komedin ”The Interview”, regisserad av Evan Goldberg och med James Franco och Seth Rogen i huvudrollerna, handlar om två amerikanska journalister som ska intervjua Nordkoreas ledare Kim Jong-Un och sedan (ofrivilligt) får i uppdrag av CIA att mörda den brutala och hamburgerälskande diktatorn.

James Franco

När filmen skulle gå upp på bio hackades Sony Picture, tiotusentals interna e-postmeddelanden hamnade på avvägar tillsammans med en mängd icke-lanserade filmer. Därefter hotades Sony med massmord på biografer som visade filmen. Alldeles före premiären stoppades filmen av Sony Pictures, vilket lede till ett ramaskrik om att Sony hade givit efter för terrorister – till och med president Obama fördömde beslutet.

Amerikanska myndigheter hävdar att det är den nordkoreanska regeringen som direkt ligger bakom hacker-attacken.

När den värsta mediala stormen lagt sig visades filmen till slut på ett fåtal utvalda biografer i USA. I Norden har den dock inte gått upp på bio. ”The Interview” har också gått att se på YouTube, Google Play och Xbox Video. Och på lördag blir den alltså tillgänglig för den breda massan på Netflix.

I gårdagens pressmeddelande skrev Netflix så här: ”We are thrilled to offer exclusively the controversial comedy, The Interview, to our US and Canadian members beginning this Saturday, Jan. 24 – just thirty days after it debuted in theaters and pay-per-view

Om vi har något att se fram emot är en helt annan historia, de som sett filmen har inte direkt gett den stående ovationer. Vi återkommer med en recension så snart som möjligt.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

Premiär idag!

And the Oscar Goes to...

Trailern är här!

Se trailern för den nya serien från skaparna av Game of Thrones

Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hem till dig!

Klar för Netflix!

0
Rulla till toppen