Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Netflix börjar med 4K-sändningar redan i år!

Snart kan du titta på Breaking Bad och House of Cards i fantastisk 4K-upplösning, strömmat till ditt eget vardagsrum.

Av / 2014-01-09 - 20:02
Netflix börjar med 4K-sändningar redan i år!

Netflix-chefen Reed Hastings har berättat att Netflix börjar erbjuda strömmat material i 4K-upplösning redan 2014. De börjar med de egna populära serierna House of Cards (med Kevin Spacey) och Breaking Bad.

HouseOfCards

I korta ordalag ger 4K fyra gånger högre upplösning än vanlig full-HD. De första kompatibla TV-apparaterna lanserades på IFA-mässan i Berlin och släpptes på marknaden mot slutet av hösten. Redan nu har priserna sjunkit ner mot 20 000-kronorsstrecket för en 55-tummare.

För att man du ska kunna se fram emot att strömma i 4K måste du ha en bra bredbandsuppkoppling, det krävs ett stabilt abonnemang på minst 20-25 Mbit/s och det är det många i Sverige som redan har.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

1 reaktion på ”Netflix börjar med 4K-sändningar redan i år!”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Rulla till toppen