annons
annons

Mysig ljudlimpa från Libratone

Den mjukt rundade Diva ger dig trådlöst ljud för TV och musik

Ljudlimpor, “Soundbars”, är ett praktiskt sätt att förbättra det eländiga ljudet i dagens platta skärmar. Men det är synd att säga att de fyrkantiga hårda lådorna är speciellt snygga.

Det vill danska Libratone göra något åt med sin nya Diva. Den är mer rundad än vanligt och har Libratones sedvanliga tygöverdrag som gör den mer mysig än konkurrenterna. På insidan har den av ljudskäl också naturliga former.

DIVA RGB_10113_web

– Soundbars placeras vanligtvis under tv:n, men vi ville istället höja och sprida ljudet för att matcha själva tv-skärmen. Ljudreflektorernas snäckskalsform sprider ut och lyfter ljudvågorna i flera olika riktningar. Resultatet är en fyllig 360-gradig ljudprofil som fyller hela rummet, säger Libratones CTO Jes Moesgaard.

Diva kopplas enkelt till TV:n med en optisk kabel för bra ljud och kan lära sig din fjärrkontroll så att du kan fortsätta använda den för att reglera ljudet. Men det går lika bra att spela musik på den utan sladdar, tack vare stöd för Airplay och DLNA. Stöd för både Wifi och Bluetooth med Apt-X ger bra ljudkvalitet och NFC gör det enkelt att koppla ihop den med din smartmobil eller surfplatta. Diva har även stöd för Spotify Connect och HTC Connect.

DIVA RGB_10121_web

Uteffekt: 225 watt (1 x 75 + 2 x 50 + 2 x 25 watt)
Element: 1 x 5″ bas, 2 x 3″ mellanregister, 2 x 1″ banddiskant
Storlek: 98,8 cm x 15,8 cm x 10 cm
Vikt: 5,5 kg

Diva levereras i färgen Pepper Black, men man kan köpa till överdrag i andra färger.

Den dyker upp i mitten av oktober hos återförsäljare och på www.libratone.com för cirka 7 400 kronor.

Se också våra tester av Libratone Loop, Libratone Zipp, Libratone Lounge och Libratone Live

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-