Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Mygga till iPhone

Sennheisers ClipMic Digital är en myggmikrofon till mobilen som ger ett bättre ljud när man filmar.

Av / 2015-05-25 - 10:08
Mygga till iPhone

Mobiltelefonen är en ypperlig diktafon, men om man gör intervjuer så drabbas ljudkvaliteten ofta av brus. I sådana situationer hade det varit bra med en bättre mikrofon, som inte plockar upp så mycket oväsen.

Proffs använder myggor – små mikrofoner som sätts fast på den som ska prata – och nu finns det sådana som kopplas direkt till mobilen. Sennheiser ClipMic Digital är en komplett ME2-mygga med klämma som sätts fast i kläderna och har en Lightning-kontakt i andra änden. Som bara passar iPhone-modeller från och med 5.

Har man dessutom en Apple Watch-smartklocka går det att hålla kolla på inspelningen från handleden, lägga till markörer och ändra ljudnivå.

Inspelningarna lagras i upp till 24 bit/192 kHz-kvalitet och det går att fintrimma kvaliteten med en equalizer i appen Apogee Mastro. Myggan kostar 2 300 kronor och då ingår det ett litet fodral.

sennheiser-st

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen