annons
annons

Musik

The Boss öppnar arkivet!

Av alla artister i hela världen är det väl ingen som har utsatts för mer bootlegging än Bruce Springsteen. Nu tar han tag i det hela själv och lägger ut stora delar av sitt arkiv för nedladdning.

Rocklegenden som är känd för sina omfattande turnéer – och konserter på uppemot fyra timmar – har länge varit en god affär för den svarta marknaden med bootleggers, som givit ut konserter med högst varierande ljudkvalitet på CD. Trots haltande ljud har det uppenbarligen funnits en stor efterfrågan på grund av en enorm och trogen fanbase som ”aldrig” tycks få nog.

Första tecknet på att någonting var i görningen fick vi av Springsteens management när High Hopes-konserterna presenterades. Under den turnén gick det att ladda ner varje konsert i FLAC-format efter bara ett par dagar. Nu går ”Chefen” ännu längre.

Springsteen-live

Från och med 17 november kan man på den nya webbsidan Live/BruceSpringsteen köpa och ladda ner konserter från Springsteens arkiv.

En riktig godbit är från legendariska Apollo Theater i New York från Wrecking Ball-turnén. En imponerande show, med otroligt intim atmosfär, härlig låtlista och superljud! Dessutom finns hela 30 High Hopes-konserter, nymixade i MP3, Lossless eller HD-ljud (FLAC/ALAC).

Har du en CD-spelare som står och samlar damm kan du köpa många av konserterna på CD.

Priset per konsert börjar på ungefär 70 kronor.

Det mest intressanta med nylanseringen är att Springsteen skriver så här på sin egen hemsida: ”The first in a series of archival releases from Bruce Springsteen”.

Got High Hopes!

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-