annons
annons

Nyheter

Technics lanserar högupplös musikbutik

Nästa år öppnar Technics Tracks.

På den nya webbsidan där det går att köpa och ladda ner högupplöst musik lovar Technics att det ska finnas ett stort urval av 24-bitars musikfiler.

Technics är ett märke som Panasonic använder för sina highend-produkter. Märkesnamnet dog strax efter millennieskiftet men återupplivades på IFA-mässan i Berlin tidigare i år.

Ett nytt sortiment hifi-produkter som bär Technics-namnet lanseras i januari nästa år, och då är det också premiär för Technics Tracks, den nya butiken för högupplöst musik. När butiken öppnar ska det finnas ”tiotusentals” låtar med 24 bit/192 kHz-upplösning och ”hundratusentals” andra låtar med högre upplösning än CD. Även ett stort sortiment av musik i vanlig CD-kvalitet ska finnas på plats.

När man köper musik i nätbutiken registreras det i molnet, så att man kan ladda ner samma låtar till flera olika enheter. Det innebär också att man kan ladda ner samma låtar en gång till om till exempel hårddisken kraschar och all nedladdad musik går förlorad.

Med sin nya nätbutik tar Technics upp kampen mot bland annat HDtracks och Qobuz. Butiken öppnar först i Storbritannien och Tyskland och ska sedan sprida sig till fler länder under nästa år.

Technics.com/tracks

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-