Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Saruman önskar en riktigt tung jul

Heavy metal-julsingel från den legendariske skådespelaren Christopher Lee.

Av / 2014-12-16 - 10:45
Saruman önskar en riktigt tung jul

Sir Christopher Lee är en allsidig herre. Han har inte bara medverkat i nästan 300 filmer under sin långa karriär, han är också en ivrig musiker. Senast har han givit ut heavy metal-julsingeln ”Darkest Carols, Faithful Sing”.

Sex decenniers filmkarriär
Vilken generation filmälskare än tillhör så har de ett förhållande till brittiske Cristopher Lee. Han har spelat fler stora filmroller än någon annan och hans karriär har varat drygt 58 år. Hittills. För han visar inga tecken på att sluta.

Just nu är Lee aktuell i rollen som trollkarlen Saruman i ”Hobbit: Femhäraslaget”. Han kände för övrigt J.R.R. Tolkien personligen, precis som han kände författaren till en annan film han spelade skurk i, nämligen 007-författaren Ian Fleming som var hans syssling. Lee spelade lönnmördaren Scaramanga i ”Mannen med den gyllene pistolen”.

Christopher Lee har också spelat Frankenstein, Dracula, Mumien och Count Dooku (Star Wars). Inte dåligt, med tanke på att han debuterade som skådespelare när han var 24 år gammal. Först var han ju tvungen att strida färdigt i Andra världskriget!

Världens äldsta heavy-musiker
Som om inte det vore nog är Lee en sångare och har haft flera sångroller i sina filmer. På senare år har han börjat uppskatta heavy metal, bland annat i bandet Charlemagne som han sedan 2010 är sångare i. Vid 92 års ålder är han världens äldste heavy metal-musiker. Någonsin. Han sägs också vara den äldste som har varit på Billboards hitlista.

I en intervju har Christopher Lee berättat att det viktigaste för honom är att hålla igång och göra det han gillar bäst. ”Jag vet ju inte hur länge jag kan hålla på. Så varje dag är en fest som jag vill dela med mina fans.”

”Darkest Carols, Faithful Sing” är inte den första tunga julsången från Lee. Han har tidigare medverkat på ”A Heavy Metal Christmas” 2012, där han med djup basröst mässade ”The Little Drummer Boy” och ”Silent Night”. 2013 återupprepade han succén med ”Jingle Hell”.

Här är en video med smakprov från alla julsångerna.

Källa: Blabbermouth

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

God knows who did it...

Prisbelönt kärleksdrama

Max med norska MILFs!

Gängkriget fortsätter

Vill tillbaka i sadeln!

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

Kommande höjdpunkter på Netflix!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen