Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Ett Spotify-konto till hela familjen

Med Spotify Family kan en familj på fem personer ha ett gemensamt konto, med helt egna musikprofiler.

Av / 2014-10-22 - 21:53
Ett Spotify-konto till hela familjen

Om din musiksmak har gjort att familjen betraktar dig som en gammal, tråkig gubbe kan du nu bespara barnen och resten av klanen att behöva lida sig igenom dina avdankade artister.

Åtminstone på Spotify, som nu erbjuder ett gemensamt familjekonto där upp till fem familjemedlemmar kan ha var sin individuell profil med historik, rekommendationer och spellistor. Med andra ord fungerar det som att ha fem vanliga Premium-konton, fast med gemensam inloggning – och till ett pris på bara 199 kronor för den som är Telia-kund, i stället för 495 kronor som fem vanliga Premium-konton kostar.

I dagsläget är det bara Telia-kunder som kan teckna Spotify Family, men på Spotifys hemsida beskrivs abonnemangsformen som att varje ytterligare person betalar 50 % av de ordinarie 99 kronorna per månad. En familj på två personer skulle alltså betala 149 kronor (99 + 49 kr) och en familj på fem personer 297 kronor (99 + 198).

Vi ska försöka skaffa mer information om prissättningen och ber att få återkomma.

Det bästa av allt är att samtliga familjemedlemmar kan vara inloggade samtidigt. Så nu slipper du bli avbruten mitt i solot på Creedence Clearwater Revival-låten bara för att någon annan loggar in på ditt konto.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ABBA i Atmos-format

Från The Bear till Bruce Springsteen!

Nu kan du länka till alla musiktjänster på en gång

Apple: Mixa i Dolby Atmos, få mer betalt!

Nu kan du mixa in Volvoljud i din musik

Spotify-appen förnyad

The Boss kommer tillbaka!

U2 intog Vegas med stor framgång

Väcker Elvis till liv

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

The Sphere: Världens största LED-display - mitt i Las Vegas

The Boss är i Sverige nu!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen