Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Apples musiktjänst i iOS

Snart kommer Beats Music vara förinstallerat i alla iPhone

Av / 2014-11-21 - 15:37
Apples musiktjänst i iOS

Enligt Financial Times kommer Apple snart att baka in en egen strömmande musiktjänst i sitt mobila operativsystem. Det är Beats Music som man köpte i maj som ska paketeras om som en Appleprodukt. Därmed tar man direkt upp kampen med Spotify, Wimp och liknande tjänster. Detta är ett logiskt steg när trenden är att allt färre köper och laddar ner musik från iTunes.

Frågan är hur pass väl integrerat det kommer bli i iOS och om det är så pass mycket bättre eller lättare att använda att man lyckas locka över prenumeranter från konkurrenterna. En stor fördel är att man snabbt kan få ut appen till hundratals miljoner användare av iPhone och iPad. Dessutom har många redan lagrat sina kreditkortsavgifter i iTunes vilket kan göra steget att betala lättare.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple: Mixa i Dolby Atmos, få mer betalt!

Nu kan du mixa in Volvoljud i din musik

Spotify-appen förnyad

The Boss kommer tillbaka!

U2 intog Vegas med stor framgång

Väcker Elvis till liv

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

The Sphere: Världens största LED-display - mitt i Las Vegas

The Boss är i Sverige nu!

Äntligen bättre ljud från Spotify?

Sommarlåt i full surround

Lyssna på vår senaste podd!

0
Rulla till toppen