Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Muggen som vet vad du dricker

Om du häller kaffe i den här muggen registrerar den innehållet och sedan kan du läsa i en app hur mycket näring drycken innehåller.

Av / 2014-08-20 - 09:07
Muggen som vet vad du dricker

Man skulle kunna tro att de flesta på egen hand skulle kunna hålla reda på vad de häller i sig. Men Justin Lee ville veta mer. Det var då han kom på idén med Vessyl, en smart mugg som registrerar vad du häller i den och sedan överför informationen till en app i din mobil.

Det låter absurt, men de som provat Vessyl-muggen säger att det fungerar.

vessyl_app

Häller du till exempel öl i muggen så mäter den innehållet och börjar med att skriva BEER i displayen på muggen. Resten av informationen registreras i appen på mobilen.

På så sätt kan du hålla koll på koffeinmängden, kalorierna och näringsinnehållet i allt du dricker på en dag, vecka eller månad.

Vessyl-Snow-by-Water

Muggen vet naturligtvis ingenting om vad du äter, men vi kan slå vad om att det snart kommer en tallrik som tar hand om den saken.

Nu kan alltså alla som verkligen satsar hårt på självövervakning lagra alla data om deras liv, i kombination om mätningar från smarta armband, med mera. Och lägger de resultatet på nätet så vet snart NSA allt om dem också.

Vessyl laddas via induktion på samma sätt som elektriska tandborstar, och har ett tättslutande lock som håller innehållet på plats när du cyklar, går eller till och med springer.

Vessyl är oerhört praktisk för alla som vill hålla koll på vikten eller lider av allergier, eftersom den kan visa exakt vad vätskan i den innehåller. För andra är det nog mest en kul pryl.

Men en rätt smart pryl, måste vi medge.

Koppen säljs till introduktionspriset 99 dollar (lite drygt 600 kronor) och finns i tre olika utföranden.

vessyl-trio-on-white-on

myvessyl.com

https://www.youtube.com/watch?v=lu4ukHmXKFU

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

Nu ska Googles AI bli smartare - på svenska!

Hyperloop i Italien

0
Rulla till toppen