Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Mobilnyheter från Vegas

Trots den nära förestående Mobile World Congress visades det upp många intressanta mobiler och surfplattor.

Av / 2012-01-19 - 01:29
Mobilnyheter från Vegas

Upphottad Nokia
Lumia 900 har stora likheter med Windows Mobile-luren Lumia 800 som nyligen släpptes här. Men den är förbättrad på flera väsentliga områden. Skärmen har blivit hela 4,3 tum stor, kameran är bättre, batteriet är kraftigare och den stöder nu 4G. Modellen är avsedd för den amerikanska marknaden, men det är högst troligt att den så småningom dyker upp även här, eller åtminstone en snarlik modell.

Surfplatta med superskärm
Samsung Galaxy Tab 7.7 är den första surfplattan med en ljusstark Super AMOLED Plus skärm. Den sägs därmed ha en överlägsen svartnivå där svart verkligen är svart och inte grått. Skalet är i borstad aluminium för en lyxigare känsla. Den är dessutom väldigt tunn med sina 7,9 millimeter och väger bara 340 gram. Och för ovanlighetens skull kan man faktiskt ringa med den också. Den är i skrivande stund på väg ut i butikerna och kostar cirka 5 700 kronor.

Nya Xperia avslöjad
Nu släpps den äntligen Nozomi-mobil som det gått så många rykten om. Den får namnet Xperia S, vilket är den första i Sonys NXT-serie. Detaljerna är ingen större överraskning sedan alla läckor. Det rör sig om en Android-mobil med 4,3 tums skärm och upplösningen 720×1280 punkter, en 1,5 GHz processor och 16 eller 32 GB minne. Kameran är på 12 megapixel. Tyvärr har den inte Android 4.0 när den släpps under första kvartalet.

Styr mobilen från armen
Sony visade även upp en uppföljare till LiveView. Det rör sig alltså om en liten pekskärm som man kan bära på armen som en klocka. Från den kan man via Bluetooth hålla koll på sin Android-mobil utan att behöva gräva fram den ur väskan. Man kan se inkommande samtal, läsa SMS, se uppdateringar från sociala medier och hantera musikuppspelning. Den kommer släppas samtidigt som Xperia S tillsammans med andra tillbehör.

Tunnaste mobilen
Huawei visade upp en supertunn mobil kallad Ascend P1 S som mäter imponerande 6,68 millimeter. Den sägs därmed vara den tunnaste mobilen med dubbla kärnor. Skärmen är ändå 4,3 tum stor med en upplösning på 540×960 punkter. Den lär även vara snabb med sin 1,5 GHz Cortex A9 processor och den har en 8 megapixel . När den släpps framåt sommaren kommer den ha Android 4.0 förinstallerat.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen