annons
annons

Vi har provat Huawei P8

Första intrycket är imponerande. Test kommer inom kort.

Ljud & Bild, London

En av anledningarna till att vi älskade Ascend P7 och utnämnde den till årets budgettelefon var lyxkänslan med metallram och fram- och baksida i glas. Med P8 har Huawei  nu tagit steget till en unibody-design där hela telefonen är i metall. Ytterligare ett steg upp alltså.

ascend p8 stand

Och den känns verkligen solid och välgjord, på samma sätt som iPhone och HTC One gör det. Ingen som får den i handen skulle gissa att det var en betydligt mer överkomlig Huawei-mobil.

ascend p8 back

Säga vad man vill om modellen i guldfärg, men nog väcker den uppmärksamhet. Det vita bandet i toppen är för att få någon mottagning med den övre antennen. Det finns även en nedre så att inte båda kan täckas av ens hand.

Till skillnad från många konkurrenter så sticker faktiskt inte kameralinsen ut alls, vilket gör att den ligger still på ett platt underlag.

ascend p8 slant

Gränssnittet är avskalat, rent och känns prydligt. Man kan så klart ändra teman och få den mer färgglad om man vill. Alltings känns snabbt tack vare den kraftfulla Kirin-processorn.

ascend p8 camera

Det pratades mycket om kameran under presentationen. Hur den tack vare en signalprocessor ska klara att hålla ner bruset i mörka bilder, hur den ska klara att kompensera för stora ljusskillnader och hur skarpa bilderna blir med den optiska bildstabiliseringen. Förutom alla roliga effekter som att “måla med ljus”.

ascend p8 photointerface

Den har onekligen en hel del ovanliga motivlägen och effekter som vi ser fram emot att testa under andra förhållanden än i den arrangerade fotostationen. Men kameran kändes åtminstone snabb och lättanvänd.

ascend p8 and p8 max

Överraskande nog fick vi ju också se en P8 Max, som verkligen är en phablet, eller snudd på liten surfplatta. Den är verkligen bisarrt stor. Det var nog en anledning till att de visade den med ett headset under presentationen för den här skulle man se dum ut mot örat.

P8s side by side

Den får ju knappt plats i handen! Och mycket riktigt verkar det tveksamt om den ens kommer att tas in till Skandinavien, då efterfrågan på det här formatet sägs vara litet. Byggkvaliteten var dock lika bra som på vanliga P8, och att kunna dela skärmen för att visa två appar samtidigt var riktigt smart.

ascend p8 box

Men vi fick faktiskt med oss ett testexemplar i den här läckra förpackningen. Så vi återkommer med ett riktigt test så snart vi bara kan.

 

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-