annons
annons

Skippar Sony Mobile Europa?

Den nya flaggskeppsmodellen Xperia Z4 bara lanserad i Japan

Utan trumpeter och fanfarer har Sony Mobile nyss lanserat en uppföljare till flaggskeppsmodellen Sony Xperia Z3.

xperia1

Xperia Z4 är till förväxling lik föregångaren, men har nu Snapdragon 810-kretsar och Android Lollipop. Den har också blivit en aning slankare och är nu bara 6,9 mm tunn. Skärmen är fortfarande på 5,2 tum och har Full HD-upplösning, och på baksidan sitter en 20,7 MP kamera. Precis som på Xperia Z3.

Och designen har inte heller ändrat sig ett dugg, som man kan se på bilden här under. (Det är Z4 till vänster).

xperia2

Tills vidare finns bara ett officiellt pressmeddelande på japanska, och där står att mobilen kommer i japanska butiker till sommaren – i färgerna vitt, svart, koppar och grönt. En eventuell lansering i Europa eller ens Skandinavien, nämns inte med ett ord.

xperia3

Det är högst ovanligt att en så stor mobilproducent som Sony lanserar en ny flaggskeppsmodell, men nöjer sig med en lokal istället för global lansering.

Så här säger Sony Mobiles nordiske talesman, Rikard Skogberg:

Det ska på inget sätt tolkas som att vi har eller är på väg att droppa Europa. Att vi lanserar olika modeller i olika delar av världen eller vid olika tidpunkter är inget nytt utan har hänt förr och kommer säkerligen hända igen. När det gäller specifikt den Xperia Z4 som i morse annonserats för Japan har vi dock inget nytt att avslöja för våra marknader i Norden i nuläget. Ur ett globalt perspektiv så tittas det på möjligheten att lansera den på marknader utanför Japan men vi har i nuläget alltså ingen konkret information att dela gällande Norden.”

En möjlighet är att Sony Mobile vill ändra sin produktcykel med att lansera två toppmodeller om året globalt, vilket man gjort de senaste åren. Det är inte otänkbart att det senare i år kommer en Xperia Z5 som lanseras globalt.

 

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-