Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Selfies inte alls vanliga

Få svenskar tar selfies och inte så ofta som väntat

Av / 2014-08-03 - 14:50
Selfies inte alls vanliga

Att ta självporträtt med mobilen och lägga ut på sociala medier är ett fenomen som exploderat senaste året. Det engelska ordet ”selfie” har till och med snappats upp i Språkrådets lista över nya ord förra året. Men det är inte lika vanligt som man kan tro.

Samsung har låtit göra en undersökning där man intervjuat över tusen svenskar i åldrarna 18-55+ och resultatet är förvånande. 85 procent säger sig känna till fenomenet. Hälften har aldrig tagit en selfie. Bara 10 procent tar ett självporträtt en gång i veckan och de som gör det dagligen är bara 1 procent.

Och myten om den typiska selfien verkar inte heller stämma. Det är lika många män som kvinnor som tar dem, och det är bara 4 procent av kvinnorna som plutar med munnen. Hela 70 procent poserar inte alls när de tar bilden. Däremot tar de flesta bilden snett uppifrån för få en mer smickrande bild, och vanligen tas de på fester, jobbet eller i skolan.

siffror från undersökningen

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen