Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Så avregistrerar du iMessage

Slut på försvunna SMS efter byte till annan typ av mobil

Av / 2014-11-09 - 21:13
Så avregistrerar du iMessage

Om man byter från en iPhone till en annan mobil, som en Androidtelefon, så får man ett oväntat problem. Har man inte innan bytet slagit av iMessage i sin iPhone så kommer SMS skickade till numret försvinna. Eller rättare sagt, de levereras till iMessage och dyker inte upp hos mottagaren. Och avsändaren får inget meddelande om att det är problem.

Lösningen hittills var varit att prata med Apple support, och betala för det om man inte har ett servicekontrakt. Eller göra som i bilden ovan om man inte har hunnit sälja sin gamla iPhone än.

Men nu har Apple äntligen lanserat ett onlineverktyg där du själva kan avaktivera iMessage för telefonnumret. Man knappar helt enkelt in sitt nummer i ett formulär. Man får ett SMS med en kod för att bekräfta att man äger numret. Sen avaktiveras iMessage och man får förhoppningsvis sina SMS igen.

Här hittar du Deregister iMessage.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen