annonse
annonse

Vi har också känt på Apple Watch series 3 samt iPhone 8 och 8 Plus.

annonse

Som väntat visade Apple upp inte mindre än fem nya produkter vid dagens lanseringsevent i Cupertino.

(Artikeln uppdaterad med våra videoklipp från lanseringen)

Apple TV 4K

(Foto: Ljud & Bild)

Att den nya Apple TV-modellen nu stöder 4K-upplösning och HDR, större dynamiskt färgomfång, var ingen större överraskning. Det är också något som man tycker att den förra modellen borde ha haft, så det handlade mer om att rätta till något som de flesta flesta nog förväntar sig av en mediespelare idag. Bra är dock att inte bara iTunes filmbibliotek uppdateras med högupplösta filer, och att redan köpta HD-filmer uppdateras gratis, men att man fått med sig fler innehållsleverantörer. Både Netflix och Amazon Prime ska kunna köras i 4K på Apple TV 4K.

Den kan fås med 32GB för 1 995 kr eller 64GB för 2 195 kr.

Apple Watch series 3

(Foto: Ljud & Bild)

Apple Watch series 3 är mer eller mindre omöjlig att skilja från tidigare modeller, bortsett från den röda kronan. Trots mer teknik på insidan så är storleksskillnaden så liten att den inte märks. Den stora nyheten är att den har egen 4G-uppkoppling, så att man kan lämna mobilen hemma på löprundan. Tråkigt nog så berättade inte Apple när den modellen släpps i Skandinavien, utan vi får tills vidare nöja oss med modellen utan LTE.

Apple health - Heart rate

(Foto: Ljud & Bild)

Den nya pulsmätaren som kan varna för hjärtproblem är visserligen intressant, men frågan är om det känns värt att uppgradera för det om man har en Series 2 idag?  I så fall ska man hålla sig beredd 22 september när den släpps.

iPhone 8 and 8 Plus

(Foto: Ljud & Bild)

Trots att de nya vanliga telefonmodellerna fick heta iPhone 8 och inte 7S så är designen i stort oförändrad. Men på insidan har det hänt mycket, både i fråga om hästkrafter, nya kretsar och förbättrade kameror. Läs mer om detaljerna här.

iPhone 8 Augmented Reality

(Foto: Ljud & Bild)

Sammantaget gör det att finesser som Augmented Reality, ”förstärkt verklighet”, flyter på utan några irriterande stopp eller fördröjningar. Att det demonstreras på scenen är en sak, men att se det live är faktiskt imponerande. Det ska bli spännande att hur ”nästa generations” Pokemon Go-liknande spel kommer se ut på de nya mobilerna.

iPhone X Face ID

Lås upp mobilen med ansiktsigenkänning som fungerar (Foto: Ljud & Bild)

Men dagens stora stjärna var så klart jubileumsmodellen iPhone X ”Tio”. Med sin kant-till-kant skärm och utmärkta färgåtergivning drar den verkligen blickarna till sig. De vanliga modellerna ser i jämförelse gammalmodiga och lite klumpiga ut. Och den känns precis så lyxig och imponerande i handen som den gör på bild. Apple har åter igen överträffat konkurrenterna vad gäller byggkvalitet. Läs de tekniska detaljerna här.

iPhone 8 white back

(Foto: Ljud & Bild)

Med kamerorna placerade på höjden och uppdaterade sensorer ska iPhone X vara än mer lämpad för Augmented Reality än iPhone 8.

iPhone 8 Qi charging

(Foto: Ljud & Bild)

Glasbaksidorna på alla de nya modellerna gör att de nu kan laddas trådlöst, vilket demonstrerades med laddare från flera olika märken. Lyckligtvis har Apple anammat den gällande Qi-standarden.

iPhone X studio lighting

(Foto: Ljud & Bild)

Förutom att huvudkamerorna har uppgraderats har även selfiekameran blivit betydligt bättre. Tillsammans med de nya funktionerna för att manipulera hur ansikten ljussätts är det troligen den bästa kameran för selfies vi har sett. Alla som provade funktionerna blev märkbart imponerade.

iPhone X face ID

Godkänn Apple Pay köp med ansiktet istället för fingret (Foto: Ljud & Bild)

Att ta bort hemknappen och därmed också fingeravtrycksläsaren är ett djärvt drag. Andra har försökt med ansiktsigenkänning, men om det inte fungerar 100% av tiden så tröttnar man och blir irriterad. Vid demonstrationerna vi såg så verkade det fungera hela tiden, men det var å andra sidan under ideala förhållanden. När vi får ett eget testexemplar och kan prova även i dåligt ljus så återkommer vi med ett omdöme.

iPhone X icons

Trots den rekordstora skärmen känns iPhone X smidig i handen (Foto: Ljud & Bild)

Man kommer också få lära om en hel del grundläggande handgrepp. Att svepa upp för att gå till hemskärmen istället för att trycka på knappen, att knappen på sidan används för att starta Siri, och så vidare. Det är något som man måste prova ett tag för att se om det är bättre eller sämre än de gamla sätten. Men en person som fick det demonstrerat för sig utbrast ”vad smart då kan man ju göra allt med en hand”. Ibland är det de små sakerna som man blir allra gladast för.

Vi återkommer med mer detaljer om de nya produkterna de närmaste dagarna när vi fått möjlighet att klämma på dem mer ingående.

 

Les också:

Se så liten den är

Hemmabio i bakfickan? Javisst. Sonys platta projektor är så liten och bärbar att den kan tas med vart som helst.

Stor Harry Potter Tävling

Ljud & Bild ger dig chansen att vinna alla de 8 nya filmerna på Blu-ray/4K UHD.

Nu är McIntosh billigaste här

MT-2 är McIntoshs billigaste skivspelare. Fast det är klart, allt är relativt.

4K-projektor till vardagsrummet

BenQ TK800 utlovar ”stora 4K-upplevelser i alla vardagsrum” med en ljusstyrka på 3 000 lumen.

Allt om Samsungs TV-modeller 2018

Samsung lanserar ett brett spektrum av intressanta TV-apparater i år, och den avancerade QLED-serien utökas med flera nya modeller.

Schweizisk highend light

Förstärkarna från Soulution blev snabbt en favorit hos recensenterna, nu kommer den billigaste modellen hittills. Fast billig är den inte.

Kameraglasögon läser för blinda

OrCam MyEye är en kamera som tar bilder av text och läser upp den högt.

Asus droppar ramarna

Asus släpper två Zenfone 5:or där skärmen täcker nästan hela mobilen.

Bättre trådlöst ljud från Dynaudio

Den kritikerrosade Xeo-högtalarserien kommer i nya versioner med ännu bättre ljud och inbyggt Bluetooth.

Hands on: Sony MWC XZ2 och XZ2 Compact

Vi har pillat på Sonys nya mobiler

Matebook X Pro

Huawei inleder årets mobilmässa med att släppa en ny laptop.

Nokia lanserar fem nya mobiler

Nokia vill återvända som en viktig aktör på mobilmarknaden och satsar därför tungt på MWC-mässan med hela fem nya telefoner.

På forsidan nu

Sony Xperia XZ2

Förra årets Xperia XZ1 var en mer sansad version av den helt galna Xperia XZ Premium, med en mer normalstor...

The Big Sick: Charmig kulturkrock

Kumail (Kumail Nanjiani) är andra generationen pakistansk invandrare i USA. Hans föräldrar har tagit med sig religionen, sederna och kulturen...

Wind River: Mästerligt vildmarksdrama

Taylor Sheridan (regissör) ligger bland annat bakom de underbara manuskripten till Sicario och Hell or High Water. Med sin andra...

Here and Now: Fasaden rämnar

Den aningen konstruerat progressiva/liberala familjen Bayer-Boatwright lever livet i de finare delarna av Portland, Oregon. Pappan i huset, Greg (Tim...

Philips 65OLED873

Under tiden som resten av TV-tillverkarna är fullt upptagna med den sista finputsningen har Philips redan lyckats få ut sina...

annonse
annonse
annonse
annonse
x

TÄVLING!

Nu släpps en av tidernas mest framgångsrika
filmserier på 4K UHD Blu-ray: Harry Potter 1-7B.

Delta i tävlingen

I samarbete med Fox/Paramount ger Ljud & Bild dig chansen att vinna alla de 8 nya filmerna på Blu-ray/4K UHD.