Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nytt skärmglas till mobilen

Företaget Corning, som bygger det så kallade Gorilla Glass, är klara med sin fjärde version som kan göra mobilskärmarna dubbelt så hållbara som de är i dag.

Av / 2014-11-24 - 11:19
Nytt skärmglas till mobilen

De flesta av oss har väl tappat våra dyra smartmobiler i marken och förstört skärmglaset. Mobilskärmarna måste kunna hålla för lite av varje, och det är också anledningen till att de flesta tillverkare nu för tiden använder sig av glas från tillverkare som Corning.

Ett av de mest använda materialen till mobilskärmarna är Gorilla Glass, och nu har det amerikanska företaget just presenterat sin fjärde generation av det hållbara glaset som påstås göra mobilskärmen dubbelt så tålig.

Corning berättar att de noggrant har studerat hur mobiler landar när de tappas i marken, och precis hur det går till när glaset går sönder. De upptäckte att i fler än 70 % av fallen så beror det på vassa föremål. Nya Gorilla Glass 4 ska kunna överleva sådana fall och klara sig fyra gånger av fem när de tappas på ojämna ytor. Och glaset ska dessutom vara lika starkt som innan mobilen tappades, vilket inte tidigare versioner av glaset har varit även om de inte gått sönder helt och hållet.

gorilla-glass4

Den nya versionen av Gorilla Glass är redan satt i produktion, så nu är det bara en fråga om tid innan de första smartmobilerna dyker upp med superhållbara skärmar.

Här är en video som visar hur Corning har utvecklat det nya glaset.

http://www.youtube.com/watch?v=8ObyPq-OmO0

Källa: Macrumors

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen