annons
annons

Nyheter

Nytt skärmglas till mobilen

Företaget Corning, som bygger det så kallade Gorilla Glass, är klara med sin fjärde version som kan göra mobilskärmarna dubbelt så hållbara som de är i dag.

De flesta av oss har väl tappat våra dyra smartmobiler i marken och förstört skärmglaset. Mobilskärmarna måste kunna hålla för lite av varje, och det är också anledningen till att de flesta tillverkare nu för tiden använder sig av glas från tillverkare som Corning.

Ett av de mest använda materialen till mobilskärmarna är Gorilla Glass, och nu har det amerikanska företaget just presenterat sin fjärde generation av det hållbara glaset som påstås göra mobilskärmen dubbelt så tålig.

Corning berättar att de noggrant har studerat hur mobiler landar när de tappas i marken, och precis hur det går till när glaset går sönder. De upptäckte att i fler än 70 % av fallen så beror det på vassa föremål. Nya Gorilla Glass 4 ska kunna överleva sådana fall och klara sig fyra gånger av fem när de tappas på ojämna ytor. Och glaset ska dessutom vara lika starkt som innan mobilen tappades, vilket inte tidigare versioner av glaset har varit även om de inte gått sönder helt och hållet.

gorilla-glass4

Den nya versionen av Gorilla Glass är redan satt i produktion, så nu är det bara en fråga om tid innan de första smartmobilerna dyker upp med superhållbara skärmar.

Här är en video som visar hur Corning har utvecklat det nya glaset.

Källa: Macrumors

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-