annons
annons

LG lanserar G4 i två versioner

LG G4 är här. Med sexkärnig processor och Android 5.1 Lollipop.

På ett pressmöte i London har sydkoreanska LG just presenterat sitt nya flaggskepp, LG G4, som är efterträdaren till den hyllade LG G3.

Brian Na, chef for LG i Europa, præsenterer LG G4.
Brian Na, LG:s europachef, presenterar LG G4.

 

En nyhet den här gången är att LG-mobilen kommer i två versioner: en med baksida av plast och en med äkta läder. Plastversionen finns i guld, grått och vitt och läderversionen i brunt, svart, rött, blått och beige.

lg-g4-microsite-leak14.0 (1)

 

Precis som sin föregångare är G4 böjd på baksidan så att den är bekvämare att hålla i handen.

Skärmen har däremot förbättrats markant. Den är fortfarande 5,5 tum stor och har 2560 x 1440-upplösning, men panelen är nu av typen Quantum Dot, som LG också har i sina TV-toppmodeller med 4K-upplösning. Med hjälp av Quantum Dot-tekniken får skärmen både högre kontrast och lägre energiförbrukning, och eftersom den separata touch-panelen har ersatts av en in-cell-touch-teknik (vilket vi inte har sett förut i en IPS-skärm med högre upplösning än Full-HD), så har skärmen blivit tunnare så att grafik och ikoner nu verkar ligga helt på ytan. Ljusstyrkan är också kraftigare än någonsin.

G4_Leather brown_4_On shot

På utsidan är alltså G4 på pricken lik sin föregångare – inklusive av/på- och volymknapparna på baksidan – och det är främst under skärmen som de flesta nyheterna sitter.

Operativsystemet är den senaste Android-versionen, 5.1 Lollipop, med LG:s eget gränssnitt i splitterny inkarnation (UX 4.1) ovanpå. Det innebär att användaren får ett par nya funktioner på köpet. Till exempel ett nytt och förbättrat galleri samt en möjlighet att ta bilder blixtsnabbt, även om mobilskärmen är avstängd. Man kan också göra små ”makron” så att rutinuppgifter i flera led utförs med en enda knapptryckning. LG G4 går att använda som fjärrkontroll till TV:n och har inbyggda appar som håller koll på hälsa och träning.

Køber man Genuine Leather-udgaven af LG G4, får man et gratis plastic-cover i Shiny Gold med i købet.
Köper man Geniune Leather-versionen så får man ett gratis skal i Shiny Gold-färg.

Kamerans är en historia för sig. Den har 16 Mp och en f1,8-lins, vilket LG lovar ska ge superskarpa och ljusa bilder även i dålig belysning. Vill man bestämma över kameran själv så kan man fintrimma parametrar som slutarhastighet, ISO, vitbalans och så vidare – och man kan till och med lagra bilderna i RAW-format.

Bra selfies lär också vara en barnlek med hjälp av 8 Mp-kameran som sitter på framsidan.

Processorn har sex kärnor som är klockade till 1,8 GHz och batteriet (som går att byta ut) är på 3000 mAh. Båda versionerna av mobilen har 32 GB lagringskapacitet, vilket går att utöka med ytterligare 128 GB via microSD.

Ännu så länge vet vi inte vad de svenska priserna blir men det europeiska riktpriset är 650 euro för modellen med plastbaksida och 700 euro för lädermodellen. Den blå och beige lädermodellen kommer dock inte till butikerna i de nordiska länderna. Däremot får man ett plastskal i guld gratis om man köper en modell med läderbaksida.

LG lovar att G4 ska finnas i svenska butiker före semestern.

Specifikationer
Operativsystem: Android 5.1 Lollipop + LG UX 4.0
Skärm: 5,5-tums IPS Quantum QHD, 2560 x 1440 (538 ppi)
Processor: 1,8 GHz hexa-core Snapdragon 808
Internminne: 3 GB RAM
Minne: 32 GB + microSD (max 128 GB)
Kamera: 16 Mp f1,8 + OIS / 8 Mp
Trådlöst: 4G/LTE, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.1 LE, A-GPS/GLONASS, NFC
Mått: 148,9 x 76,1 x 9,8 mm
Vikt: 155 g
Batteri: 3000 mAh

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-