annons
annons

Nyheter

Kabeln som ger highend-ljud från Android-mobiler

Om du har en smartmobil eller surfplatta med OTG-stöd kan du koppla in en USB-DAC och få kristallklart ljud med den här kabeln från Soundcare.

Om du har en Android-mobil som stöder OTG (USB On-The-Go) kan du njuta av högupplöst ljud på stereon. Många Android-mobiler klarar musik med uppemot 24 bit/96 kHz-upplösning som du kan utnyttja fullt ut om du kopplar in en extern digitalomvandlare.

Allt du behöver är OTG-kabeln från Soundcare. Det är helt enkelt en mikro-USB-till-mini-USB-kabel som stöder OTG – i en sådan kabel är ID-stiftet kopplat till jord, vilket det inte är i andra kablar.

Så här gör du
Mikro-USB-änden kopplas till din OTG-kompatibla smartmobil eller surfplatta. Den andra änden kopplas till en digitalomvandlare med mini-USB-ingång. Om du har en DAC utan eget batteri bör du tänka på att den i så fall får ström av mobiltelefonen som alltså laddas ur snabbare.

Inte alla mobiler och surfplattor går att koppla till en extern DAC på detta sätt. Många med Android 4.0 kan det, och även vissa med Android 3.1. Men själva mobiltelefonen eller surfplattan måste ha stöd för OTG, och det är det långtifrån alla som har. Kontrollera därför noggrant innan du köper kabeln. Till exempel stöder flera – men inte alla – nyare modeller från Samsung och Sony tekniken.

Mobil-app
Du behöver en mobil-app som stöder musik via USB också. Till exempel SB Audio Recorder Pro från KVR.

Vi har ännu inte testat om alla externa digitalomvandlare fungerar med OTG-produkter, och vill därför gärna höra från läsare som har provat. Använd Kommentarer-fältet nedan.

Kabeln kostar 148 norska kronor på Bestsound.no, som även säljer till svenska kunder.

Som en extra bonus kan du använda kabeln för att koppla in din mobil eller surfplatta till en kamera och föra över fotografier i hög kvalitet direkt. Eller direkt till Instagram! Om kameran har mini-USB-ingång, vill säga. Du kan också koppla in en USB-hårddisk.

Play Store finns fler OTG-appar.

Bestsound.no

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-