annons
annons

Nyheter

Billig Lollipop-surfplatta från TrekStor

7-tums Intel-baserad surfplatta som bjuder på senaste Android-versionen, automatisk uppdatering och grafiska muskler till lågpris.

I oktober släppte Google sitt nya operativsystem Android 5.0, som lystrar till smeknamnet Lollipop. Nu följer mobil- och surfplattetillverkarna efter med nya modeller som kör version 5.0 samt släpper uppdateringar till äldre modeller.

Först ut var HTC med Nexus 9 och Motorola med Nexus 6. Men redan nu börjar det dyka upp enheter som är snällare mot plånboken.

19 november lanserar tyska TrekStor sin Xintron 7.0, en 7-tums platta med 64-bitars quadcore-processor från Intel, 8 GB minner och 1 GB internminne.

Surfplattan har automatisk uppdatering av operativsystemet så att man är garanterad att ha den senaste Android-versionen i 24 månader efter lanseringen.

Utöver att vara en av de allra första som kör Lollipop verkar lilla Xintron vara allmänt lovande. TrekStor skryter med Antutu-poängen 37 000, vilket skulle köra över både Samsung Galaxy S5 och HTC One M8. Om detta stämmer ser vi fram emot att få prova vid ett mer ingående test.

Men för bara 130 euro låter allt imponerande!

Specifikationer: 

  • CPU: Intel Atom quadcore Z3735G 1,83 GHz
  • GPU: Intel HD Graphics
  • Skärm: 7 tum (1280 x 800 pixlar)
  • Kameror: 5 Mp med autofokus (baksida) + 1,26 Mp (front)
  • Trådlöst: Bluetooth 4.0, Wi-Fi, Miracast, GPS
  • Mått: 189 x 110 x 9 mm, 308 gram

Här är en video som säger det mesta (om man sänker volymen):

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-