Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Huawei Ascend P8 presenteras idag

Vi rapporterar från eventet i London. Här är vad vi vet redan nu.

Av / 2015-04-15 - 06:20
Huawei Ascend P8 presenteras idag

Föregångaren Ascend P7 var så bra att vi utsåg den till årets budgetmobil. Det var nämligen en highend-mobil som kostade hälften av konkurrenternas toppmodeller. Så vi är verkligen nyfikna på hur Huawei ska kunna toppa det.

I eftermiddag klockan 16 börjar presskonferensen och vi är på plats i London. Vi rapporterar alla fakta direkt när den är över klockan 17.30.

Senare kommer våra första intryck av mobilen efter att vi har fått känna på den själva, tillsammans med egna bilder. Dessutom kommer vi som enda media i norra Europa att ha intervjuat Mr. Joonsuh Kim, VP för mobil design på Huawei.

p8 leak

Läckt bild från OnLeaks

Men redan nu har vissa fakta läckt ut. Den sägs ha samma bra kvalitetskänsla som föregångaren med metallram och ”keramisk” baksida, samt vara nästan lika tunn.

Det har också ryktats om att den ska ha den senaste åttakärniga versionen av Kirin-processorn, en 1080p-skärm på 5,2 tum, samt en uppgraderad 13 megapixels kamera med vidvinkel och bättre ljuskänslighet.

Men vem vet. Det får vi se om några timmar. Du kan själv följa eventet på huawei.com

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

Polestarmobilen på gång

Budgetmobil från Nothing

Apple tillåter webappar trots allt

Nya funktioner för Pixel-enheter

Sagan om ringen?

OnePlus Watch 2 presenterad i Barcelona

0
Rulla till toppen